Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje albuma Semira Hasića - 'No more war'

U petak, 26. ožujka, u KUC-u Travno, bit će proslavljen izlazak CD-a "No more war" (It`s time for love), sveučilišnog profesora kompozicije i dirigiranja, gospodina Semira Hasića.
vrijeme: 26.03.2021. 13 h (dolazak uz prethodnu najavu!)
mjesto: KUC Travno, Božidara Magovca 23, Zagreb

Tom prilikom glazbenik će izvesti i skladbu Domovina (My country), a pridružit će mu se i poznata violinistica Natalija Stanisavljević koja je dala svoj doprinos kao gošća u nekoliko skladbi na novom nosaču zvuka.

Na CD-u se nalaze autorski instrumentali, programske klasične kompozicije skladane za  harmoniku i simfonijski orkestar, a važnost ovog projekta prepoznala je i poznata američka izdavačka kuća Parma Recordings, koja je i izdala CD. 

Prof. dr. Semir Hasić, skladatelj, aranžer, producent, kroz pametno korištenje disonance, nelogičnih harmonija i poliritmova, naglašava zvučne strahote ratnih previranja ali i  ustrajnost ljudskog duha i zajedništvo u nadanju za bolje sutra. "No more war" nije samo " još jedan CD u nizu", riječ je o umjetničkom pozivu svim zemljama svijeta da prekinu beskonačni ciklus nasilja i rasizma. Ovaj svjetski umjetnik šalje snažnu poruku kako je vrijeme da svijet bude ljepše mjesto za život, svijet u kojem nada i ljubav na globalnoj razini pobjeđuju zlo.
Semir Sammy Hasić je vrhunski svjetski umjetnik, što dokazuje i činjenica da je "ovjenčan" titulom svjetskog prvaka u harmonici.