Preskočite na glavni sadržaj

Čuvar baštine kao katalizator razvoja, istraživanja i učenja – novi Hrvatski prirodoslovni muzej

Projekt „Čuvar baštine kao katalizator razvoja, istraživanja i učenja – novi Hrvatski prirodoslovni muzej“ trenutačno je najveći projekt u kulturi u Gradu Zagrebu te jedan od kapitalnih u Republici Hrvatskoj, a omogućit će potpunu rekonstrukciju i dogradnju Palače Amadeo, veće muzejske prostore, suvremenu opremu, multimedijalnu dvoranu, akreditirane laboratorije, suvenirnicu i muzejski ugostiteljski objekt. 
vrijeme: 31.03.2021.
url: http://www.hpm.hr/

Nositelj projekta je Hrvatski prirodoslovni muzej, a partneri projekta su Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba.
Novi Hrvatski prirodoslovni muzej, po završetku projekta krajem 2023. godine, postat će jedinstven, moderan i zabavan muzej prirodoslovlja koji će biti na raspolaganju svim korisnicima sadržaja u kulturi Grada Zagreba, edukacijskim i obrazovnim ustanovama, znanstvenicima i studentima. Doprinijet će razvoju cjelogodišnjeg kulturnog turizma Grada Zagreba kao i Urbane aglomeracije Zagreb te značajnoj zapošljivosti i doprinosu urbanom razvoju Grada Zagreba i Urbane aglomeracije Zagreb.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 69.272.612,59 kuna, od čega Europska unija sufinancira 57.251.417,40 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Grad Zagreb je za projekt izdvojio 12.021.195,19 kuna.