" />
najave

Gostovanje Cirkuske Platforme u Pokretu u Grčkoj


vrijeme: 31.10.2018. - 05.11.2018.
mjesto: Grčka

U razdoblju od 31.10. do 5.11. Cirkuska Platforma u Pokretu gostuje u Thessalonikiju kod regionalnog partnera u projektu, Anazitites theatrou koji djeluje u sklopu kulturnog centra Fix in Art.

Cirkuska Platforma u Pokretu predstavit će se grčkoj publici sa dvije regionalne izvedbe: slovenski Teater PolPet sa predstavom Riba i hrvatsko/srpska koprodukcija  (Cirkorama, Cirkusfera, Čarobnjakov šešir) sa predstavom CirkoBalkana Kaos Cabaret. U bogato osmišljenom programu, gostujući umjetnici će imati priliku kroz radionice  podučavati lokalne umjetnike cirkuskim vještinama, dok je za najmlađe pripremeljena radionica izrade lutaka. Za vrijeme gostovanja u Grčkoj, partneri će biti uključeni u niz aktivnosti vezanih uz buduće suradnje na proširenju i razvoju platforme.

 

O platformi:

 

Cirkuska Platforma u Pokretu (CPuP) je neformalna platforma cirkuskih organizacija s područja Jugoistočne Europe, koja ima za cilj razvoj suvremene cirkuske i ulične umjetnosti u regiji. Različitim aktivnostima (koprodukcije predstava, rezidencijalni programi, edukacije i gostovanja predstava) kroz CPuP se razvija programska suradnja i omogućuje veća protočnost kulturnih djela. Edukativnim programima osnažuje se  kapacitete organizacija članica, omogućuje profesionalno usavršavanje regionalnih umjetnika i  njihova mobilnost na području  suvremene cirkuske umjetnosti. Mapiranjem organizacija i umjetnika/grupa koje se bave ovom izvedbenom formom, potiče se zajedničko djelovanje i bolje pozicioniranje izvaninstitucionalne kulture i umjetnosti u regiji. Razvijanjem suvremene cirkuske i ulične izvedbene umjetnosti u regiji, organizacije će se pozicionirati na međunarodnom nivou, te na taj način širiti svoje djelovanje i u Zapadnoj Europi.

 

Partneri u projektu: Cirkorama / Zagreb, Čarobnjakov šešir /Pula, Cirkusfera /Beograd, Gledališče Ane Monro /Ljubljana i Anazitites theatrou /Thessaloniki

 

Projekt Cirkuska Platforma u Pokretu podržan je od Zaklade Kultura Nova.

 

(R.P.B., 30.10.2018)