Preskočite na glavni sadržaj

RadioTeatar otvara dva godišnja ciklusa

Umjetnička organizacija RadioTeatar, najpoznatija po svojoj već pomalo kultnoj predstavi o radiju, 'Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje', s prvim danima pravog toplog proljeća otvara 1. i 6. travnja na zagrebačkom Dolcu i Ribnjaku dva godišnja ciklusa, RadioWalk - ciklus intimnog radija u hodu i Plan za bijeg - ciklus malih radiofonskih izvedbi, a čije će se epizode realizirati kroz cijelu godinu.
vrijeme: 01.04.2021.
url: https://www.facebook.com/radioteatar/

Već ovoga četvrtka navečer, 1. travnja, neobičnom zvučno-izvedbenom šetnjom na omiljenoj zagrebačkoj tržnici pod nazivom 'Dolac spava', RadioTeatar započinje promovirati svoj sasvim novi izvedbeni format kojeg su nazvali RadioWalk: intimni radio u hodu. Ovaj format RadioTeatar najavljuje kao kazališnu predstavu zvučne šetnje koja se zbiva između teksta koji se sluša u slušalicama, krajolika kojim se hoda i misli samog šetača.

'Dolac spava'autorice Pavlice Bajsić Brazzoduro, je zamišljen kao noćna zvučna šetnja kroz slojeve vremena i prostora omiljene zagrebačke tržnice uz glazbene intervencije uživo. Prvi put je izveden na lanjskom festivalu Ganz nove Perforacije i bio okarakteriziran jednim od najzanimljivijih događaja festivala.

Na 'Dolcu spava'će 1. travnja uživo nastupiti glazbenici:  Maro Market, Jamina Bojić, Nina Bajsić, Dino Brazzoduro, Stanislav Kovačić, Maja Katić i Pavle Brazzoduro Bajsić.

Ulaz je besplatan, a svoj termin šetnje možete dobiti rezervacijom na: radioteatar@gmail.com, FB event: https://fb.me/e/ob0HJ93Lt.
 
Zatim, odmah nakon Uskrsa, 6. travnja u 18:30 sati na svježem zraku krovne terase zagrebačkog Centra mladih Ribnjak, RadioTeatar priprema svečano otvaranje ciklusa malih radiofonskih izvedbi 'Plan za bijeg' koji već osmu godinu zaredom u suradnji s Multimedijalnom kolibom realiziraju umjetnici iz različitih disciplina. Ove godine 'Plan za bijeg' po prvi puta stvaraju umjetnici odabrani putem natječaja. Večer koja je zamišljena da počne u suton, sastojat će se od mini koncerta trija Nine Bajsić,  polusatne radiofonske predstave "Bajsove vrpce" sa Svenom Medvešekom kao glumcem, Marom Marketom kao pijanistom i Dinom Brazzodurom na zvučnim krajolicima, te mini koncertom novog suradnika u redovima zagrebačkog RadioTeatra, beogradskog kantautora i slikara Nenada Marića poznatijeg pod pseudonimom Kralj Čačka. 

O Kralju Čačka Miljenko Jergović je zapisao: 'Tekstovi Kralja Čačka su sasvim ovdašnji, ovovremeni i naši. Ali opet savršeno stilizirani, pisani s velikim i po mnogo čemu neusporedivim pjesničkim, književnim, tekstopisačkim darom. Kao što se poigrava muzikom starog radija, bluesom, džezom i svim drugim muzikama koje kreira i imaginira izvodeći iz iz vlastite slušateljske memorije, iz sjećanja svoga muzičkog svijeta, Kralj Čačka se isto tako poigrava jezikom.'
 
Kralj Čačka je ujedno i pobijedio na lanjskom RadioTeatrovom natječaju i trenutno se nalazi u Zagrebu na probama za kantautorsku radio-predstavu Soundtrack za film koji nije snimljen a koja nastaje u pjesničko-glazbenom dijalogu s Ninom Bajsić.
 
Ograničeni broj ulaznica za svečano otvaranje 'Plana za bijeg' možete nabaviti na linku: https://www.mojekarte.hr/hr/otvaranje-8-ciklusa-plan-za-bijeg/tickets-593017.html
 
Facebook event: https://fb.me/e/1n47bfXxM