Preskočite na glavni sadržaj

Čarlijev svijet igračaka u Galeriji Koprivnica

Galerija Koprivnica od 9. travnja do 9. svibnja 2021. predstavlja izložbu radova umjetnika Drage Turine (1943. – 2020.) - Čarlijev svijet igračaka.
vrijeme: 09.04.2021.
mjesto: Galerija Koprivnica
url: https://www.muzej-koprivnica.hr/

Poznatom scenografu Dragi Turini - Čarliju srećom je još za života napravljena monografija i valoriziran je njegov rad na način kakav zaslužuje no malo će koji stanovnik Podravine znati da je Turina zapravo 'njihov' čovjek. Rođen u Virju nedaleko Koprivnice u vrijeme Drugog svjetskog rata, Turina je studirao u Zagrebu gdje 1965. započinje svoj scenografski rad u studentskim kazalištima, a od tada je ostvario više od 250 scenografskih radova u raznim kazališnim kućama, na televiziji i filmu.

Teško je baviti se Turininim životom, ne osvrćući se na veliko djelo koje je ostavio iza sebe. Ipak, ovo nije izložba o scenografiji. Ovo je izložba o ljubavi, sposobnosti, dokolici, hobiju, opsesiji i onom što se skriva - iza kulisa.

Čarli Turina bio je i ostao mladić ili bolje reći  - dječak - koji se igra svojim 'didlačima', malim objektima koje je cijeli život izrađivao. Tu dječju zaigranost, maštu i iskrenost zadržao je zauvijek. Čuvao je svoj istraživački duh, a za sobom je ostavio bogatu ostavštinu igračaka, skica, maketa, tisuće fotografija i dokumenata o brojnim radovima koje je stvorio. Razgledajte ih na izložbi Čarlijev svijet igračaka u Galeriji Koprivnica svakodnevno od 9.4. do 9.5. 2021. godine.

Galerija se može posjetiti u skladu s trenutno važećim epidemiološkim preporukama.