Preskočite na glavni sadržaj

Novi roman australske majstorice krimića Jane Harper u izdanju Profila

U izdanju Profila u knjižare je stigao roman 'Preživjeli' australske majstorice krimića Jane Harper, četvrta knjiga nagrađivane autorice koja je svjetsku slavu postigla prvijencem 'Suša', po kojem je snimljen i film u kojem glumi Eric Bana.
vrijeme: 12.04.2021.
url: https://www.facebook.com/ProfilKnjiga/

Jane Harper autorica je međunarodnih bestselera "Suša", "Sila prirode" i "Izgubljeni čovjek". Dobitnica je brojnih nagrada, uključujući godišnju nagradu australske nakladničke industrije i australskih nezavisnih knjižara za knjigu godine te nagradu CWA Gold Dagger i British Book Awards za najbolji kriminalistički roman. Romani su joj objavljeni u četrdeset zemalja svijeta, a po "Suši" je snimljen i film u kojem glavnu ulogu tumači Eric Bana.
 
"Preživjeli" su četvrti roman te nagrađivane australske hit autorice, djelo kojim je Jane Harper još jednom osvojila čitatelje i opravdala status jedne od najboljih autorica kriminalističkih romana našeg doba, stoji u najavi.
 
Život Kierana Elliotta zauvijek se promijenio onoga dana kad je jedna pogrešna procjena izazvala strašne posljedice. Godinama kasnije Kieran dolazi u tasmanijski obalni gradić koji je nekoć zvao domom, u kojem mu još uvijek žive roditelji i prijatelji. Ubrzo nakon njegova povratka na plaži je pronađeno tijelo mrtve djevojke, a potraga za odgovorima zahtijevat će suočavanje s prošlošću, bolnim uspomenama te razarajućim osjećajima krivnje i tuge.
 
"Harper se ponovno majstorski bavi traumama i tajnama malih sredina i životom ljudi u srazu s veličanstvenom, ali istodobno zastrašujućom australskom prirodom", ističu iz Profila.
 
Prijevod na hrvatski, kao i ranijih autoričinih romana, potpisuje Dražen Čulić. (Hina)