Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje dviju izložbi u petak u Laubi (Grlić & Grozaj)

U petak, 16. travnja, imate priliku posjetiti otvorenje dviju izložbi umjetnica Petre Grozaj i Martine Grlić u kući za ljude i umjetnost – Lauba.
vrijeme: 16.04.2021.
mjesto: Zagreb, Lauba
url: http://www.lauba.hr/martina-grlic-hypermnesia-petra-grozaj-kaleidoscope/

Petra Grozaj donosi nam ciklus novih radova pod nazivom Kaleidoscope, a riječ je o pogledu u novi svijet sastavljanjem prepoznatljivih elemenata koji se na poseban način nadopunjuju i tvore jednu novu "nadrealnu" stvarnost, isprepletenu simbolikom i doživljajima. Naziv izložbe je proizašao iz naziva jedne od slika iz ciklusa koja prikazuje portret osobe napravljen kroz percepciju pogleda kroz spravicu kao što je kaleidoskop. Autorica, kako sama kaže, prikazuje jednu fascinaciju i čuđenje, iznenađenje nečime što je viđeno i doživljeno po prvi put.
Martina Grlić predstavlja izložbu radova naziva Hypermnesia. Hipermnezija kao supersila odnosno pojačana sposobnost pamćenja, tipično nastaje kao posljedica traume, hipnoze ili narkoze. Grlić metodom introspekcije i korištenjem arhivskih fotografija obiteljskih albuma istražuje područje sjećanja te dovodi u pitanje naučene ideologije koje sudjeluju u formiranju svijesti i identiteta.

Izložbe obje umjetnice bit će otvorene u Laubi od 16. do 27. travnja, a otvorenje izložbe biti će u petak, 16. travnja u 20 h, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Uz izložbe Kaleidoscope i Hypermnesia, u Laubi imate priliku vidjeti i izložbu mladog umjetnika Tea Kiša pod nazivom Dvije strane, otvorenu od 15. do 29. travnja. Za više informacija o izložbama, posjetite web lauba.hr