Preskočite na glavni sadržaj

'Ježeva kućica' za djecu i stand-up za odrasle u KUC-u Travno

Kulturni centar Travno ugostit će u nedjelju, 18. travnja, predstavu 'Ježeva kućica' Dječjeg kazališta Smješko, a u utorak, 20. travnja, otvara program stand-up komedije 'Smijehotravno', kojim se želi pozicionirati kao središnje mjesto za humor i smijeh u Novom Zagrebu.
vrijeme: 18.04.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://kuctravno.hr/
 
Predstava "Ježeva kućica" Dječjeg kazališta Smješko najavljena je kao mali mjuzikl s originalnom glazbom iz audio zapisa nastalog prije 20 godina na kojoj su odrasle mnoge generacije.
 
"Lijin poziv Ježurki na večeru i njegovo odbijanje da svoj skromni dom zamijeni njenim raskošnim staništem (unatoč ruganju Mede, Vuka i Lije) jasna je i jednostavna poruka kako valja voljeti svojom dom što god o njemu drugi mislili", stoji u najavi.
 
"Ježevu kućicu" Branka Ćopića režirala je i adaptirala Tea Gjergjizi-Agejev a glume Jelena Hadži-Manev, Helena Kalinić i Hrvoje Zalar.
 
Ulaznice se mogu kupiti na blagajni KUC-a Travno od 1. travnja radnim danom od 10 do 20 sati, sat vremena prije početka predstave i online. Rezervacije su moguće na broj 016601626, ulaznice je potrebno preuzeti najkasnije pola sata prije početka predstave.
 
Iz KUC-a Travno najavljuju i program za odrasle, Smijehotravno, zamišljen kao buduće "glavno mjesto za humor i smijeh u Novom Zagrebu (i šire), mjesto odlične zabave uz sjajne komičare i njihove humoristične priče".
 
Riječ je o novom formatu stand up nastupa koji donosi veći broj komičara i drugačiju dinamiku nastupa nego do sad, a osim starih i provjerenih fora publika će tu imati priliku čuti i materijale u nastajanju.
 
"Komičari će uz ponešto improvizacije, poliranja starih i isprobavanja novih fora, te uz povremeni šaljivi dijalog s publikom, stvarati novi komičarski materijal. Bit će tu solo i grupnih nastupa, kao i raznih tematskih večeri, uz najbolje domaće komičare i goste iz regije", poručuju iz KUC-a Travno.
 
U programu pod nazivom "Novo (ne)normalno/Epizoda 1" gostovat će, u utorak 20. travnja, šest komičara, Leon Kondres, Nikola Jovović, Zvonko Kožić, Hrvoje Perc, Tihomir Paravina i Denis Džejson Rajčić, koji će ujedno i voditi program. (Hina)