Preskočite na glavni sadržaj

Mala škola suvremenog plesa - radionica Filipe Bavčević

Četvrta radionica u sklopu Male škole suvremenog plesa održat će se u subotu, 17. travnja, od 15,30 do 18,30 sati te u nedjelju, 18. travnja, od 10 do 13 sati. Radionicu suvremenih plesnih tehnika će voditi Filipa Bavčević, a održat će se na platou Doma mladih ili u Beton Kinu Doma mladih, Split, ovisno o epidemiološkim mjerama.
vrijeme: 17.04.2021.
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola/

Radionica suvremenih plesnih tehnika II: Tijekom zagrijavanja pozornost je na pravilnoj posturi i funkcionalnosti pri kretanju kroz aktivaciju ili opuštanje željenih mišića ili mišićnih skupina, u svrhu prevencije ozljeda. Nadalje, bavimo se prijenosom težine i načinima na koje se pokret provodi kroz tijelo kao posljedice igranja s težinom tijela, bilo kroz odguravanje od poda ili projiciranje različitih dijelova tijela u prostor (zamah, posezanje, opuštanje). Cilj je postizanje uzemljenog, mekanog, ali aktivnog, odnosno reaktivnog tijela. Posežući daleko u prostor, prigrlit ćemo mogući pad iz kojeg ćemo onda pronalaziti različite izlaze i nastavke kretanja. Glavne okosnice radionice bit će efikasnost i bogaćenje plesnog vokabulara, prilagođeno pojedincu. Tijekom cijelog treninga obraćamo pozornost i na svijest o grupi i kompoziciji koju ona stvara unutar prostora u kojem se nalazi. Radionica je namijenjena početnicima.
 
Filipa Bavčević diplomirala je 2014. godine na plesnoj akademiji u Salzburgu (S AD). Stečenu naobrazbu obogaćuje kroz radionice suvremenog plesa te radeći kao plesačica, pedagoginja i koreografkinja Zadarskog plesnog ansambla, čija je članica od 2007. godine. Trenutno živi i radi na relaciji Zadar - Zagreb, a od završetka akademije sudjeluje u različitim projektima surađujući sa: Simone Forti, Davidom Hernandezom, Jozefom Frucekom, Lidnom Kapetaneom, Sanjom Petrovski, Ladom Petrovski Ternovšek, Petrom Hrašdanec, Sašom Božidem, Marjanom Krajač, Robertom Milevoj, osipom Štulid, Mijom Zalukar, Mateom Bilosnid, Martinom Granid, elenom Remetin i drugima. Predstave izvodi u Hrvatskoj i inozemstvu, a među značajnijim lokacijama izdvaja: Vitl ckeCentre for Performing Arts u Švedskoj, York Theatre Royale, Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu, Muzej moderne umjetnosti u Salzburgu, Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu, Dane Suvremenog Plesa u Varaždinu, Platformu.hr, Monoplay - festival sola u Zadru, Izlog suvremenog zvuka u Zagrebu i UKREP festival u Ljubljani. Povremeno predaje suvremene plesne tehnike, improvizaciju i balet. Članica je Zadarskog plesnog ansambla od 2007. godine. Od 2016. do 2018. djeluje kao asistent na Plesnom odsjeku Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.
 
Malu školu suvremenog plesa organizira plesna udruga Tiramola, uz partnerstvo s Multimedijalnim kulturnim centrom Split te uz financijsku potporu Zaklada Kultura nova i Ministarstva kulture i medija RH.
 
Prijave na radionicu su putem maila: plesnaudrugatiramola@gmail.com te na brojeve mobitela 091 796 9864 (Lucija) ili 091 781 9243 (Nikolina). Za sve dodatne informacije pratite objave na FB stranici udruge ili FB eventu Mala škola suvremenog plesa.
 
Radionice se održavaju uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.