Preskočite na glavni sadržaj

Antisezona 21 - White Box Sessions

Antisezona je kontinuirani program koji u MSU dovodi aktualna strujanja na hrvatskoj i međunarodnoj suvremenoj plesnoj sceni. Suradnički ga vode plesne umjetnice Silvia Marchig, Sonja Pregrad i Iva Nerina Sibila u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu. Prvi ovogodišnji blok Antisezone nazvan je White Box Sessions.
vrijeme: 22.04.2021.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/antisezona/

Program od 22. do 24. travnja donosi dvije reprizne predstave: inkluzivne 'Krupne kadrove' Silvije Marchig i Divert kolektiva te ekstravagantne 'Koliko kubnih centimetara smije zauzeti moje tijelo' Sonje Pregrad i TRAS studija.
 
Obje ove predstave u fokusu imaju žensko tijelo i pojavnost - na sceni, u pogledu i u javnom prostoru. Zatim, u MSU dovodimo umjetničku izvedbenu praksu OBED koju predstavljaju naši gosti Torvald Silver i Tehvan Ratsanik, a koja funkcionira kao istraživački susret ovo dvoje umjetnika, ali i kao izvedba za publiku. Tu je potpuno novi program - Lab izvedbenog pisanja (koji nastaje u sklopu projekta Devil’s Advocate Writing Txtformance) Nine Gojić i Martine Tomić na koji pozivamo sve koje zanima rad na tekstu kao proširenoj koreografskoj praksi, na pisanju kao izvedbi. Donosimo i naše stalne popratne programe - Hangover sesiju koju moderira gost iz Ljubljane, plesni umjetnik Dejan Srhoj i Bliske susrete plesne vrste u kojima se susreću svi izvođači_ce ovog bloka.

Facebook event
 
Umjetnička organizacija Divert u sklopu programa ANTISEZONA OUTERFACE pokreće novu mrežnu stranicu https://antisezona.space/ kako bi se osigurao kontinuitet kvalitetnih  i dinamičnih online sadržaja (pokrenutih kroz online + live program) koji prate održane i odgođene programe, nadopunjuju ih, dodatno grade kontekst i posljedično razvijaju publiku.
 
Program podržava Ministarstvo putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.