Preskočite na glavni sadržaj

'Homo theatralis', program HDKKT-a

'Homo theatralis', program HDKKT-a
Hrvatsko društvo kazališnih kritičara i teatrologa kroz program Homo theatralis koji se održavao u četiri ciklusa, zainteresiranim sudionicima i polaznicima e-radionica i e-predavanja, predstavio je odabrane teme iz područja kazališne kritike i teatrologije. 
Program Homo theatralis Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa (HDKKT) referira se na projekte Kazališna putovanja i Portreti HDKKT-a i proizlazi iz tih istraživačkih i umjetničkih programa osmišljenih 2019. godine koji mladim sudionicima i mladoj publici, studentima i gimnazijalcima, ali i svim zainteresiranim skupinama i osobama na kreativan i inovativan način približavaju svijet kazališta, teatrologije i kazališne kritike.
U vrijeme pandemije koronavirusa HDKKT je te programe prilagodio novoj eri digitalne tehnologije te dodao i dva nova projekta - Teatrološke radionice i Radionice kazališne kritike te ih objedinio u novi program, naslovljen Homo theatralis.

Program u središte stavlja čovjeka kao kazališno biće, osobu koja osjeća, analizira i  prikazuje teatar, a namijenjen je članovima HDKKT-a i široj publici, mahom mladim ljudima koji se prvi put susreću s kazalištem i onima koji se teatrologijom i kazališnom kritikom žele ozbiljno, profesionalno baviti.

Sudionici: Mira Muhoberac, autorica programa, dramaturginja, redateljica, kazališna i književna kritičarka i teatrologinja; Želimir Mesarić, redatelj; Ivana Bakal, kostimografkinja; Dubravka Crnojević-Carić, dramska umjetnica, glumica i teatrologinja; Antonija Bogner-Šaban, teatrologinja; Igor Ružić, kazališni kritičar; Martina Petranović, teatrologinja; Anđela Vidović, kazališna kritičarka; Ivana Slunjski, plesna kritičarka i teatrologinja; Livija Kroflin, lutkarica i teatrologinja; Nataša Govedić, književnica, kazališna kritičarka, teatrologinja; Višnja Kačić Rogošić, teatrologinja.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Ivana Slunjski: Somatski i improvizacijski susreti u digitalnome okruženju / ep.1



ep2



ep3



Višnja Kačić Rogošić: predavanje Homo theatralis, o kazališnoj avangardi



Predavanja Igora Ružića:
HT Ruska avangarda 1
HT Ruska avangarda 2

Foto©Facebook - HDKKT