Preskočite na glavni sadržaj

Ragusini – Mali kazališni festival

Ragusini – Mali kazališni festival
Program Ragusini – Mali kazališni festival referira se na projekt Ragusini, istraživački i umjetnički program osmišljen 2001. godine koji mladim sudionicima i mladoj publici, studentima i gimnazijalcima, na kreativan i inovativan način približava kulturološke fenomene Dubrovnika. Podnaslovljeni 'Dubrovnik nekad i sad', Ragusini su fokusirani na zumiranje Grada iz perspektive 21. stoljeća uranjanjem u 16., 17., 18., 19. i 20. stoljeće.
Demistifikacijom kazališta i pozicioniranjem predstava u naoko nekazališna, mnogima određenom neformalnošću dostupnija okruženja, a posebno prostore prilagodljive digitalnoj tehnologiji, kreativnim idejama i edukaciji, mlada se publika pod vodstvom Mire Muhoberac i Vesne Muhoberac usmjerava na kulturna i umjetnička događanja, aktivira se i postaje stvaralački i recepcijski zadovoljnija, čime se podržava, potiče i stvara nova, nerijetko virtualna publika kojoj je klasično kazalište najčešće daleko i strano.
 
Kako se svaka kazališna predstava redateljica Mire Muhoberac i Vesne Muhoberac fotografira i snima, može se istodobno pratiti iz udaljenih prostora (live streaming), a tako postaje dostupnija raznovrsnim publikama u prijenosima uživo i snimkama na digitalnim platformama.
Dubrovački, hrvatski i europski Kazališni triptih/triptihon Vidre, Mačice i Kontea, Ragusini – Mali kazališni festival premijerno se mogao pogledati 8., 9. i 10. travnja 2021., svaki dan od 19 sati, a nakon toga na raspolaganju je svim gledateljima, bez ograničenja za najmlađe.
 
Videopremijere – poveznice:

Ragusini – Mali kazališni festival
 
Ragusini – Mali kazališni festival  
Ragusini – Mali kazališni festival

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.