Preskočite na glavni sadržaj

Digitalni fundus Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka

Digitalni fundus Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka
Digitalni fundus PPMHP Rijeka mrežno je mjesto koje bogatu građu koja se čuva u Muzeju čini još dostupnijom javnosti. Korištenjem suvremene tehnologije i medija te inovativnom interpretacijom digitalizirane muzejske građe i dokumentacije PPMHP nastoji doći do što većeg broja korisnika i zaljubljenika u muzejske teme i sadržaje.
Na poveznici https://digitalni.ppmhp.hr/ do koje se može doći i putem web stranice Muzeja i društvenih mreža Facebook i Instagram, predstavljeni su predmeti u visokoj rezoluciji i osnovnim podacima te informacijom o tome je li predmet izložen ili nije.

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka prikuplja, čuva, istražuje i izlaže muzejsku građu s područja Primorsko-goranske županije. U 128 godina postojanja prikupljeno je oko 60 000 predmeta podijeljenih u 47 zbirki.

Predmeti potječu iz vremena prapovijesti pa sve do danas. Među njima možete pronaći arheološke artefakte, povijesne i kulturno-povijesne predmete, umjetnička djela, predmete tradicijske baštine te svekoliku materijalnu baštinu lokalnog pomorstva.

Osim materijalne, pronaći ćete i nematerijalnu baštinu Primorsko-goranske županije – specifične ljudske vještine, znanja, sjećanja, vjerovanja i običaje. (PPMHP)


 

/foto naslovnice©https://digitalni.ppmhp.hr/