Preskočite na glavni sadržaj

Objavljene video snimke panela sa Simpozija Ambasadora elektroničke glazbe

Objavljene video snimke panela sa Simpozija Ambasadora elektroničke glazbe
U Opatiji se sredinom ožujka 2021. godine razgovaralo o aktualnim temama na elektroničkoj glazbenoj sceni, a publika sada to može pogledati online na YouTube kanalu nagrade Ambasador. 
Uoči pete dodjele nagrade Ambasador elektroničke glazbe koja se održala 19. ožujka 2021. u opatijskom centru Gervais, pokrenut je prvi „Simpozij“ stručnjaka iz pripadajuće glazbene scene na kojem je cilj bio okupiti profesionalce iz industrije i diskutirati o aktualnim problemima, te na koji način se mogu rješiti u suradnji s institucijama.
 
Zbog pandemije broj posjetitelja po panelu bio je ograničen na ukupno 20. Publika je stoga u proteklih mjesec dana imala prilike pogledati video premijere s ukupno tri panel diskusije uz vrlo vruće i aktualne teme, uz gostovanja renomiranih stručnjaka elektroničke glazbene scene.
 
Na Youtube kanalu nagrade Ambasador tako su dostupne slijedeće snimke:
  1. Plan otvaranja event industrije – koncerti, clubbing, festivali


Uz moderatorstvo Adnana Mehmedovića koji je član radne skupine za Event industriju pri Glasu poduzetnika, gosti ovog panela koji su ušli u diskusiju bili su profesionalci iz festivalske industrije poput Sanjina Djukića (PR za Exit festival), Krešimira Biškupa (jedan od pokretača Forestlanda), Simona Horvata (suvlasnik Sonus festivala) i Marina Biočića (Seriously Twisted kolektiv i promotor klupskih večeri). Zajednički su ustvrdili državne, kulturne i strukovne institucije nemaju sluha ni plana oporavka za industriju elektroničke glazbe koja je godinama razvijala novi oblik selektivnog turizma od kojeg se znatno povećala zaposlenost u kulturnim i kreativnim industrijama i prihodi tijekom ljetnih mjeseci.
  1. Što znači biti DJ u Hrvatskoj?

Moderator ove vrlo interesantne teme je bio mladi opatijski DJ Marcel de Privitellio iz Liminal kolektiva, a pred svoje goste je postavio niz zanimljivih pitanja među kojima se ističe svakako birokratski tretman DJa u Hrvatskoj. U diskusiji su sudjelovali pioniri elektroničke glazbene scene Petar Dundov i Virgin Helena, a njima su se pridružili novije snage riječke scene Ana Antonova i Vojko Mecena.
  1. Digitalna monetizacija

Posljednju ovogodišnju temu pon moderirao Adnan Mehmedović Medo, a cilj je bio da se daju odgovori kako monetizirati online sadržaje za artiste, producente, DJ-e s obzirom da su zbog povno jeandemije glazbenici ostali bez stalnih prihoda. Također pričalo se o tome i kako naviknuti publiku da plati ulaznicu za virtualni ili hybrid event. Gosti panela su bili Gordan Antić (Radio 808) jedan od pokretača livestream platforme MagicBox, te Simon Horvat (Paarti.live).

Simpozij Ambasadora snimala je ekipa Perinić Sistemi kojima se ovim putem organizator zahvaljuje za pruženu podršku projektu. Simpozij će se nastaviti i 2022.g. u Opatiji, a plan je proširiti program i broj posjetitelja ukoliko aktualna situacija to bude dozvoljavala. Program je ostvaren u suradnji s: Ministarstvo kulture i medija RH, Primorsko-goranska županija, Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatija, HDS-ZAMP, HUZIP, Jana, Festival Opatija, Liminal, Distune, Klubskascena.hr
 
 Više informacija o Ambasador nagradi na webu i društvenim mrežama: www.ambasador.hr / instagram.com/nagrada.ambasador / facebook.com/nagrada.ambasador