natječaj

Natječaj za članove HDLU-a za izvedbu likovnih intervencija u bolničkim prostorima


prijava: 17.12.2018.

HDLU raspisuje natječaj za izvedbu likovnih intervencija u bolničkim prostorima i sudjelovanje na edukaciji u okviru projekta Estetizacija i rehumanizacija prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja, voditeljice dr. art. Melinde Šefčić. Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a. 
 
Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za 6 umjetnika za izvedbu likovnih intervencija i sudjelovanje na edukaciji.

Nakon već dva uspješno provedena projekta estetizacije i rehumanizacije javnih prostora,  u bolnici KBC Zagreb (Rebro) i Požeškoj kaznionici, Melinda Šefčić nastavlja sa sličnom inicijativom, ovog puta estetizacijom dječjih bolnica i pedijatrijskih odjela u Gradu Zagrebu.

Projekt Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja, posvećen je umjetničkoj estetizaciji, a tako i rehumanizaciji dječjeg bolničkog prostora s naglaskom na doprinos nove svježine i vedrine bolničkoga prostora, ali i pozitivnom terapijskom učinku putem umjetnosti. Cilj ovog umjetničkog projekta je preobraziti iskustvo bivanja u bolničkom prostoru za djecu i roditelje, ali i zaposlenike. Naglasak se stavlja na umjetničko oplemenjivanje, estetizaciju i revitalizaciju bolničkog prostora čime se želi doprinijeti prevenciji, terapijskom učinku te dugoročnom boljitku i zdravlju cijele bolničke zajednice. Projekt se oslanja na recentna znanstvena istraživanja u svijetu. Sve veći broj istraživanja ukazuje da umjetnost može imati značajnu ulogu u pružanju psihološke i emocionalne podrške djeci koja su hospitalizirana zbog bolesti.

Sudjelovanje na projektu sastoji se od pohađanja jednodnevne edukacije Umjetnost u svrhu zdravlja i izvedbe likovnih intervencija u bolničkom prostoru prema dogovoru s voditeljicom projekta Melindom Šefčić.

Jednodnevna edukacija Umjetnost u svrhu zdravlja održat će se tijekom siječnja 2019. godine.

Prije izvedbe likovnih intervencija u suradnji s voditeljicom projekta odabrat će se točna lokacija izvođenja likovne intervencije te skica intervencije.

Likovne intervencije izvodit će se od veljače do travnja 2019. godine.
 
Odabranom umjetniku osigurat će se:
  • umjetnički honorar u iznosu 6.000,00 kn bruto;
  • materijal i tehnička oprema za izvođenje likovne intervencije, prema stvarnom trošku i ovisno o dimenziji rada;
  • promocija i predstavljanje umjetnika i rada;
  • fotografije djela i umjetnika u svrhu promocije.
Informacije o uvjetima sudjelovanja i načinu prijave potražite na:
http://www.hdlu.hr/ 

(D.H.F., 20.11.2018)