" />
natječaj, konferencija, znanstveni skup

Međunarodna konferencija 'Sense and Sustainability: International Conference on Archaeological Cultural Heritage and Tourism'


vrijeme: 06.05.2019. - 10.05.2019.
prijava: 10.01.2019.
mjesto: Zagreb

Sense and Sustainability - Međunarodna konferencija o arheološkom kulturnom nasljeđu i turizmu u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu, koja će se održati u svibnju 2019. godine, nakratko će pretvoriti Zagreb u svjetsko središte arheološkog turizma. Poziv za sudjelovanje otvoren je do 10. siječnja 2019.!

Tekst poziva...

Stručnjaci sa svih strana svijeta okupit će se na konferenciji koja će u prvi plan staviti održivo upravljanje arheološkom baštinom u njenom svojstvu kulturno-turističkog resursa, odnosno potencijalne ili stvarne turističke atrakcije.
 
Marketing baštine, kulturne rute, doživljajni turizam i destinacijski menadžment neke su od tema koje će tijekom trajanja konferencije zaokupiti pažnju arheologa, turističkih stručnjaka te drugih dionika u stvaranju i upravljanju kulturno-turističkim proizvodima.
 
Arheološki muzej u Zagrebu organizira Konferenciju u suradnji s Europskom udrugom arheologa (European Associaction of Archaeologists), a očekuje se sudjelovanje preko 200 stručnjaka iz arheologije i turizma iz čitavog svijeta.
 
Konferencija „Sense and Sustainability: International Conference on Archaeological Cultural Heritage and Tourism“ jedan je od projektnih ciljeva međunarodnog projekta „Monumentalni krajolici starijeg željeznog doba na prostoru Podunavlja“ (akronim: Iron-Age-Danube, kod projekta: DTP 1-1-248-2.2, sufinanciran od EFRR) koji se provodi u sklopu Interreg programa Transnacionalne suradnje Dunav 2014.-2020. te je djelomično financirana sredstvima projekta.

(R.P.B., 30.11.2018)