izložba

Iz arhiva arhitekta - Vila Zagorje


vrijeme: 20.12.2018. - 24.02.2019.
mjesto: Zbirka Richter, Vrhovec 38, Zagreb

Izložba 'Iz arhiva arhitekta: Vila Zagorje' otvara se u prostoru Zbirke Richter, Vrhovec 38 u Zagrebu, u četvrtak, 20. prosinca 2018. u 12 sati.  

(...) Na izložbi Iz arhiva arhitekta: Vila Zagorje bit će prikazana geneza nastanka Vile Zagorje od Iblerova projekta, preko Richterova idejnog rješenja do realiziranog objekta koji zajednički potpisuju Ostrogović i Richter, s informativnim pogledom na izvedenu arhitekturu i stambeni prvi kat, te će naglasak biti stavljen na prezentaciju originalnoga unutrašnjeg uređenja prizemlja namijenjenog reprezentativnoj i javnoj funkciji.

Izložbu čine nacrti, fotografska dokumentacija, perspektivni prikazi interijera, nacrti namještaja i izbor malobrojnoga sačuvanog namještaja i rasvjetnih tijela iz šezdesetih godina 20. stoljeća. Prezentirani su nacrti iz Arhiva Vjenceslava Richtera koji se čuvaju u Muzeju suvremene umjetnosti i dio su Zbirke Richter te građa koja je posuđena iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Hrvatskog državnog arhiva, Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU-a i Muzeja Jugoslavije u Beogradu.

Autorice su izložbe dr. sc. Vanja Brdar Mustapić, muzejska savjetnica MUO-a i Vesna Meštrić, viša kustosica MSU-a.
 
Opširnije:
www.msu.hr
(D.H.F., 18.12.2018)

Tagovi: vila zagorje