djeca, mladi

Dramske grupe u sedam zagrebačkih kvartova


vrijeme: 11.01.2019.
mjesto: Zagreb

Osim na dvije lokacije u centru grada u Kačićevoj i u Tomašićevoj, Tirena već godinama ima dramske grupe u Španskom, Stenjevcu i Zapruđu. Zbog velikog broja djece koja nisu u mogućnosti dolaziti na dramsku u centar grada, ove sezone Tirena je otvorila dramske grupe na čak tri nove lokacije. Tirenine osnovnoškolske dramske grupe sad se održavaju i u osnovnim školama u Gajnicama, Remetama i na Jarunu!
 

Teatar Tirena već 21 godinu igra predstave, objavljuje dramske tekstove, organizira radionice, festivale i kazališne kampove. Tirena na 8 različitih lokacija ima čak 26 dramskih grupa, od predškolske do studentske. Dramske grupe svoje predstave igraju na Danima Teatra Tirene i festivalima za djecu i mlade, redovno sudjeluju na SKAZ-u i ASSITEJ-evom festivalu profesionalno vođenih grupa za djecu i mlade. Djeca i mladi iz Tirene sudjelovali su u dva Erasmus+ projekta te na Europskim dramskim susretima u Finskoj, Rusiji, Mađarskoj, Belgiji, Turskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj i Danskoj a predstava Tirenine studentske dramske grupe proglašena je najboljom amaterskom predstavom u Hrvatskoj.

 

U dramskim grupama djeca i mladi razvijaju govorne sposobnosti, izražajnost i samopouzdanje, upoznaju se s dramskim stvaralaštvom i kazalištem. Dramski odgoj je izuzetno koristan za razvoj osobnosti. Djeca postaju slobodnija, uče komunicirati, raditi u grupi, poštovati tuđe mišljenje i izboriti se za svoje. Kroz igru se razvijaju kreativnost i mašta.

 

Dramske grupe djeluju: centar (Teatar Tirena, Kačićeva 6a i Teatar Rugantino, Tomašićeva 4), Špansko (OŠ Tituša Brezovačkog), Zapruđe (OŠ Mladost), Stenjevec (OŠ Stenjevec), Jarun (OŠ Bartol Kašić), Gajnice (OŠ Dragutina Domjanića) i Remete (OŠ Remete).

 

Detaljne informacije o dramskom studiju, lokacijama i terminima dramskih grupa možete naći na Tireninoj web stranici www.tirena.hr.
 

 

(R.P.B., 11.01.2019)