izložba

Izložba video-instalacija Antje Ehmann u KIC-u


vrijeme: 27.01.2019. - 04.02.2019.
mjesto: Zagreb, KIC

Među brojnim filmskim projekcijama, ovogodišnje, 12. Filmske mutacije: festival nevidljivog filma donosi i izložbu umjetnice i kustostice Antje Ehmann. Izložba je otvorena 27. siječnja u Galeriji na katu Kulturno-informativnog centra (KIC). 

U sklopu filmskog i galerijskog programa festivala, što se održava od 20. siječnja do 4. veljače, Antje Ehmann se predstavlja s nekoliko programa za različite dispozitive pokretnih slika nadahnutih posljednjim rukopisom o fenomenologiji gesta filozofa medija i kulture Viléma Flussera.
Izložbeni program otvorit će izvedbom online arhiva gradskih portreta "Rad u jednom kadru", koje je osmislila i radila s Harunom Farockijem u radioničkoj formi, pod egidom jednominutnih činjeničnih filmova braće Lumière, od 2011. do 2014., a od 2017. godine s video umjetnicom Evom Stotz.

Njezina zagrebačka izložba obuhvaća dvije video instalacije: Farockijevu koreografiju gesta i prostora sjećanja Transmisija te gradski portret kroz njegove geste rada, Marseille – Portret grada u filmovima Rad-u-jednom-kadru, 21 film radionice A Labour in a Single Shot koju su Antje Ehmann i Eva Stotz vodile u Marseillu u ožujku prošle godine.

Ehmann je video umjetnica i kustosica, članica odbora Instituta Harun Farocki u Berlinu. Koautorica je niza radova i izložbi s Harunom Farockijem, između ostalog Film kao nikad ranije (Kino wie noch nie, 2016.), War Tropes (2011.), Proždirati ili letjeti (Fressen oder Fliegen, 2008.) te kolektivnog radioničkog projekta Rad u jednom kadru (Eine Einstellung zur Arbeit, 2011.-2014.) s više od 400 jednominutnih filmova na temu rada, snimljenih u 15 gradova širom svijeta. Autorica je brojnih tekstova, urednica knjiga i publikacija.
Izložba u KIC-u će ostati otvorena do 4. veljače. (Hina)
 

(D.H.F., 28.01.2019)