obavijest

Kreativni ambasador, veljača 2019.: Goran Golovko, HNK Split


vrijeme: 07.02.2019.

Hrvatski Desk Kreativne Europe – uredi MEDIA i Kultura u okviru svoje suradnje zajednički imenuju kreativne ambasadore. Prvu titulu kreativnog ambasadora Potprograma Kultura u 2019. godini nosi Goran Golovko, nagrađivani kazališni redatelj, nastavnik na Odjelu za kazališnu umjetnost Umjetničke akademije u Splitu, intendant Hrvatskog narodnog kazališta Split od jeseni 2014., a v.d. intendanta od jeseni 2018. godine.


Goran Golovko omogućio je za HNK Split sudjelovanje u europskom projektu suradnje Heritart za koji su sredstva osigurana iz programa Kreativna Europa – potprogram Kultura.
S početkom u 2017. godini, projekt HERITART okuplja sedam kulturnih i umjetničkih ustanova iz Italije, Rumunjske i Hrvatske sa zajedničkim ciljem promoviranja europske kulturne baštine kroz jedinstven spoj izvedbenih umjetnosti s arheološkim i povijesnim lokalitetima. Dovođenjem suvremenih izvedbi i publike na povijesne lokalitete projekt HERITART istovremeno podsjeća na zajedničke civilizacijske temelje europskih naroda i udiše novi život baštini.

Krajem 2018. godine HNK Split pridružio se još jednom europskom projektu uz podršku sredstava Kreativne Europe. Riječ je o dvogodišnjem projektu Opera InCentro.

http://deskkultura.hr/Kreativni ambasador Deska: Goran Golovko, HNK Split /© HNK Split
 

 

(D.H.F., 07.02.2019)