" />
najave

Dani hrvatske drame na filmu


vrijeme: 12.02.2019.
mjesto: Zagreb; Botaničar, Trg Marka Marulića 6

Portal Drame.hr najavljuje manifestaciju Dani hrvatske drame na filmu, koja će se održati u utorak, 12. veljače, u 'Botaničaru' na Trgu Marka Marulića 6. Ova manifestacija završava proglašenjem pobjednika natječaja za adaptaciju dramskog teksta u filmski scenarij, koji je portal drame.hr prvi put objavio u 2017. godini.

Ohrabreni velikim odazivom i uspjehom prvog natječaja te vrste, Drama.hr je natječaj objavila i u 2018. godini, kako bi dramatičarima ponovno pružili priliku da svoje dramske tekstove prilagode filmskom mediju i kako bi potaknuli suradnju dramskih pisaca i redatelja.

Gost manifestacije je dramatičar Mate Matišić, čije su brojne drame doživjele adaptaciju u scenarij i uspješnu filmsku ekranizaciju u suradnji s različitim filmskim redateljima.

Na “Danima hrvatske drame na filmu” bit će proglašen pobjednik natječaja te će se s gostom razgovarati o njegovom dramskom stvaralaštvu i iskustvu prebacivanja dramske forme u formu filmskog scenarija.

Dani drame na filmu i natječaj za adaptaciju drame u filmski scenarij sufinanciran je iz sredstava Grada Velike Gorice i DHFR-a namijenjenih poticanju kulturnog stvaralaštva pretežno nekomercijalne naravi i kulturne raznolikosti u audiovizualnoj djelatnosti.

Facebook event


(R.P.B., 11.02.2019)