predstavljanje

Roberta Weissman Nagy predstavlja se u Bangladešu


vrijeme: 08.02.2019. - 12.02.2019.
mjesto: Chittagong, Bangladeš

Pulska umjetnica i pedagoginja Roberta Weissman Nagy sudjeluje na prvom Chittagong Open Art Biennalu, Bangladeš, sa radom naslovljenim 'Place with no Surface'. U programu sudjeluje 80 umjetnika iz jedanaest zemalja.

Poziv je uslijedio od organizatora Biennala - Institute of Fine Arts, University of Chittagong, te koordinatora Biennala gospodina Reyad S. M.

Umjetnica je na poziv aplicirala recentni rad "Place with no Surface", performans koji je nastao u suradnji sa Christianom Pinzan. Ovaj rad je prije toga već jednom prikazan u Veneciji, u programu Biennala Arhitekture 2108. godine.

Njezin je rad uvršten u odabir video/performansa prvog dana, u prostorima Univerziteta Chittagong.COAB 19“  pruža široku platformu za profesionalce vezane uz vizualnu umjetnost, dizajn, arhitekturu i druge kulturne djelatnosti. Ovime se omogućava edukacija i razmjena međucivilizacijskih umjetničkih pristupa i rukopisa. Zanimljivost prvog Chittagong OpenArt Biennale 2019. je da se odvija u/na javnim površinama. Internacionalne umjetničke prakse bit će predstavljene u urbanim prostorima. Ovim pristupom projekt ovog Biennala oblikuje grad u gigantsku izložbu uz veliki protok posjetitelja. 

 

(D.H.F., 11.02.2019)