" />
predstava

'Cabaret - koncert za žlice i gitaru' premijerno u srijedu u Studiju Exit


vrijeme: 13.02.2019.
mjesto: Zagreb; Studio Exit, Gundulićeva 37/1

Nova premijera zagrebačkog Studija Exit bit će, u srijedu 13. veljače, predstava 'Cabaret - koncert za žlice i gitaru', autorski projekt Nikole Nedića i Marija Joveva nastao u produkciji Teatra Exit i Kazališta Ulysses.

Kako se ističe u najavi, riječ je o zagrebačkoj premijeri predstave koja je dosad prikazana na riječkom sveučilišnom kampusu, te igrana kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrane su i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata.
 
Autorski projekt Nikole Nedića i Marija Joveva, predstava "Cabaret - koncert za žlice i gitaru" nastala je na temelju njihova ispita iz glume na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije.
 
"Žlice & gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma", stoji u najavi.
 
Tekstove i glazbu potpisuje autorski dvojac Nedić i Jovev, koji predstavu i izvodi. (Hina)

(R.P.B., 11.02.2019)