" />
najave

U pokladnoj povorci 25. đakovačkih bušara 40 skupina iz Hrvatske, BiH i Mađarske


vrijeme: 16.02.2019. - 17.02.2019.
mjesto: Đakovo

U Đakovu će se u subotu i nedjelju, 16. i 17. veljače održati 25. đakovački bušari, najveća pokladna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj u kojoj će sudjelovati 40 skupina iz Hrvatske, BiH i Mađarske.

 

Središnji program i ovogodišnjih Bušara velika je pokladna povorka koja će gradskim središtem, korzom, proći u subotu, 16. veljače, a u njoj će sudjelovati 40 skupina s 2000 sudionika pod maskama, istaknuto je u ponedjeljak na konferenciji za novinare na kojoj su program i sudionike najavili gradonačelnik Marin Mandarić i njegov zamjenik Robert Francem te direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek.

 

Skupine su stigle iz svih krajeva Hrvatske te po jedna iz Mohača u Mađarskoj i Tomislavgrada iz BiH. Tom će se prilikom ispred Gradske vijećnice svečano predati gradski ključevi. Istoga dana na korzu će se održati Gastro-fest na kojem sudjeluje 50 izlagača, a tema su "mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu". Nakon prolaska povorke, dječje skupine svoj će program nastaviti u DVD-u, a skupine odraslih, uz glazbeni program, u velikom šatoru.

 

U nedjelju, 17. veljače, u Širokom Polju održat će se pokladno jahanje u organizaciji tamošnje Konjogojske udruge. (Hina)

 

(R.P.B., 13.02.2019)