izložba

Izložba 'Kritički inženjering' predstavlja se u Rijeci


vrijeme: 07.03.2019. - 22.03.2019.
mjesto: Galerija Filodrammatica, Korzo 28/1, Rijeka

Izložba 'Kritički inženjering', u organizaciji udruge Drugo more, otvara se u Galeriji Filodrammatica u Rijeci u četvrtak, 7. ožujka u 20 sati, a moći će se razgledati do 22. ožujka.  

Na izložbi će biti predstavljena tri rada skupine The Critical Engineering Working Group, posvećene istraživanju tehnologije o kojoj ovisimo. Skupinu čine svjetski priznati umjetnici Julian Oliver, Danja Vasiliev, Bengt Sjölén i Gordan Savičić.
 
Radi se o radovima Vending Private Network koji u karakterističnoj formi aparata za kondome korisnicima nudi zaštitu na internetu putem VPN tehnologije, Packetbridge koji nastoji zbuniti uređaje ovisne o infrastrukturi bežične internetske mreže, i Unintended Emissions koji prikazuje radijske signale koje nenamjerno i nevidljivo emitiraju naši prijenosni bežični uređaji, čime otkrivaju podatke o našem kretanju i identitetu.

Izložba u Rijeku stiže u okviru velikog međunarodnog projekta State Machines, a nakon Rijeke će u organizaciji Instituta za suvremene umjetnosti Aksioma tijekom travnja biti predstavljena u Ljubljani u sklopu istoimene konferencije.
 
Više informacija na:
http://drugo-more.hr/kriticki-inzenjering/ 
https://www.facebook.com/events/1314302758728117/

(D.H.F., 05.03.2019)