izložba

Izložba '7. Međunarodna radionica umjetničke grafike'


vrijeme: 08.03.2019. - 15.03.2019.
mjesto: Osijek, Galerija Kazamat

U osječkoj Galeriji Kazamat od 8. do 15. ožujka 2019. bit će predstavljeni radovi nastali na 7. Međunarodnoj radionici umjetničke grafike održanoj u srpnju prošle godine, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Osijek i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. 

Međunarodna radionica umjetničke grafike, jedinstvena u Hrvatskoj, održava se svake godine u atelijerima Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. Posvećena je tehnikama dubokog tiska, a odvija se uz vodstvo akademskog slikara-grafičara izv. prof. art. Stanislava Marijanovića. Njeno djelovanje iznimno je važno za kontinuirani razvoj i promoviranje umjetničke grafike u gradu Osijeku i cijeloj Hrvatskoj, a njen je značaj prepoznat i u inozemstvu.

Na dosadašnjih desetodnevnim sazivima Radionice sudjelovalo je 57 pozvanih, afirmiranih umjetnika iz 14 zemalja i 17 odabranih, pretežno osječkih, studenata Grafike, čime se doprinosi kontinuiranom razvoju tog specifičnog umjetničkog metiera. Kako svaki sudionik ostavlja Radionici određeni broj grafičkih otisaka, skupljena je respektabilna zbirka od gotovo 300 radova. Svaki saziv je popraćen danom „otvorenih vrata“ i izložbama.

Na prošlogodišnjem sazivu, sedmom po redu, sudjelovali su David Maes (Kanada/Francuska), Khoa Pham (Vijetnam/USA/Francuska), Pablo Flaiszman (Argentina/Francuska), Stanislav Marijanović, voditelj Radionice, te Maja Gjajić, Darko Brkić i Antonela Juriša, studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, te Ida Bugarić, diplomantica na Umjetničkoj akademiji u Splitu.
 
http://hdlu-osijek.hr/(D.H.F., 08.03.2019)