" />
predstava

'Tonček i Točkica' premijerno u 'Žar ptici'


vrijeme: 15.03.2019. 18,30 h
mjesto: Zagreb; GK Žar ptica, Bijenička 97

U Gradskom kazalištu 'Žar ptica' odvijaju se završne pripreme predstave 'Tonček i Točkica', koju prema romanu Ericha Kästnera režira Anja Maksić Japundžić. Svečana premijera održat će se u petak, 15. ožujka, u 18,30 sati.

Tonček i Točkica, poznati roman jednog od najboljih i najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu, na scenu Žar ptice postavlja redateljica Anja Maksić Japundžić prema dramatizaciji Dubravka Mihanovića.


Kostimografkinja je Dženisa Pecotić, scenograf i dizajner rasvjete je Ivan Lušičić Liik. Za scenski scenski zadužena je Blaženka Kovač Carić, a skladatelji su Ivana Starčević i Marko Levanić.


U glavnim ulogama Tončeka i Točkice pojavljuju se Petar Atanasoski i Amanda Prenkaj, dok ostale uloge tumače Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Dunja Fajdić, Marko Hergešić, Zoran Pribičević, Domagoj Janković i Josip Brakus.

 

Priča o Tončeku i Točkici započinje u velikom Berlinu i opisuje njihovo iskreno i neraskidivo prijateljstvo. Iako dolaze iz različitih slojeva društva, Tonček iz siromašne, a Točkica iz bogate obitelji, to nimalo ne utječe na njihova svakodnevna i druženja i iskreno prijateljstvo.


Kästnerov stil karakterizira jednostavno, duhovito pripovijedanje u čemu mu, u ovom romanu, najviše pomaže lik vesele Točkice koja svojom živošću i vedrinom sve ono što je tužno i dosadno pretvara u veselo i zabavno.

 

Svečana premijera održat će se 15. ožujka 2019. u 18.30.


Pretpremijerno se predstava igra u srijedu, 13. ožujka u 10:00 i 11:30 i u četvrtak, 14. ožujka, u 10:00 i u 18:30 sati.
 

(R.P.B., 13.03.2019)