" />
projekcija

Liburnia uplovljava: Nagrađeni filmovi s opatijskog festivala u Zagrebu


vrijeme: 15.03.2019. - 16.03.2019.
mjesto: Zagreb; Dokukino KIC, Preradovićeva 5

Liburnia uplovljava, turneja pobjedničkih filmova s prošlogodišnjeg Liburnia Film Festivala, nastavlja putovanje Hrvatskom a za prvu lokaciju u 2019. godini bira zagrebačko Dokukino KIC.

U petak 15. i subotu 16. ožujka, u Dokukinu KIC (Preradovićeva 5) u suradnji s Restartom, bit će prikazani dokumentarni filmovi Pusti Dobre,pusti Vlatke Vorkapić, Meso Elvisa Lenića, Patrola Uran Lovre Mrđena i Bebè Na Volè Vladimira Gojuna, uz razgovore s autorima nakon filmova.
 
Program u petak otvara zagrebačka premijera mediteranske komedije redateljice Vlatke Vorkapić o brodu vodonoscu i njegovoj specifičnoj posadi. Film je na Liburniji nagrađen nagradom publike a u Dokukinu KIC na rasporedu je u 21 sat.
 
U subotu program počinje u 19 sati i podijeljen je u dva programska bloka. U prvom će biti prikazan dobitnik nagrade žirija, nagrade za najbolji regionalni film i nagrade za najbolji dizajn zvuka 16. LFF-a, dokumentarac o istarskim običajima svinjokolje Meso Elvisa Lenića. Za dizajn zvuka na filmu nagrađen je Martin Semenčić.

Nakon razgovora s Lenićem, slijedi Patrola Uran Lovre Mrđena koji je simpatičnom crticom s izviđačkog zimovanja na Liburniji osvojio nagrade za najbolju režiju i montažu (Helena Kanini Kiiru).
 
U 21 sat gledat će se i glazbeni dokumentarni film nagrađen za najbolju fotografiju Bebè Na Volè redatelja Vladimira Gojuna koji je portretirao sjajnog hrvatskog kantautora Adama Semijalca. Za fotografiju je nagrađen Joško Morović.
 
Informacije o ulaznicama pronađite na ovoj poveznici.
 
Izvor: HAVC

(R.P.B., 14.03.2019)