obavijest

Projekt Motel Trogir: 'Pejzaži potrošačke kulture u socijalističkoj Jugoslaviji'


vrijeme: 18.03.2019.
mjesto: Tehnički muzej Nikola Tesla, Zagreb

Promocija nove knjige projekta Motel Trogir - 'Pejzaži potrošačke kulture u socijalističkoj Jugoslaviji' održat će se u ponedjeljak, 18. ožujka 2019. s početkom u 19 sati, u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. 

Na promociji će govoriti prof.dr.sc. Tvrtko Jakovina, dr.sc. Melita Čavlović, članovi tima Motel Trogir i urednici publikacije Nataša Bodrožić, Lidija Butković Mićin i Saša Šimpraga. 

O knjizi

… “monografijom (se) daje izuzetno vrijedna, duboka i nadasve sveobuhvatna kontekstualizacija gradnje prvog sportsko-trgovačkog kompleksa u Splitu, predstavljenog ovdje za protagonista jednog vrlo specifičnog društvenog, političkog, ekonomskog te svakako ideološkog trenutka kraja 70-ih. Monografijom su do detalja opisani procesi i procedure koje su doveli do fizičkog i programskog propadanja i rastakanja cjelokupnog kompleksa radi koje se ova monografija čita poput uzbudljive povijesne ili stručne čitanke s, još uvijek, neizvjesnim fabularnim raspletom. Ambicija kolektiva Motel Trogir ovoga je puta nadišla nacionalne granice te je s mrežom suradnika, istraživača i entuzijasta problem zaštite arhitektonske modernističke baštine postavila i obradila na način koji je aktualan i bitan vremenu u kojem živimo. Ukoričeno izdanje raznovrsnih stručnjaka širim pristupom temi pridobit će i novu publiku, onu izvan uskih i disciplinarno ograničenih strukovnih grupa.”

– Iz recenzije dr. sc. Melite Čavlović
http://moteltrogir.tumblr.com/

(D.H.F., 15.03.2019)