radionica, kolonija

Radionice za djecu i mlade u MUO-u


vrijeme: 16.03.2019. - 18.03.2019.
mjesto: Zagreb, Muzej za umjetnost i obrt

U subotu, 16. ožujka, održat će se radionica Trbuljakov 'muzej uspostavljenih veza', a u ponedjeljak, 18. ovoga mjeseca, uslijedit će radionica 'STEM u likovnoj umjetnosti (Irizacija – ulovljena duga)', u sklopu projekta IV. DARoviti tjedan, Udruge za darovitost DAR. 

Subota / 16. 3. / 10-14 sati /
Radionica „
Trbuljakov „muzej uspostavljenih veza“
Radionica je namijenjena polaznicima uzrasta do 15 godina.
Nakon vodstva kroz izložbu Suvremeni umjetnici u Stalnom postavu MUOZašto bi netko kupio Glavoper od Gorana Trbuljaka? „ polaznici će crtati Glavoper i sudjelovati u mentalnim igrama s riječima na papiru. Igrat ćemo se da su riječi stvari i da su stvari riječi.
 
Ponedjeljak / 18.3. / 10 sati /
Radionica „STEM u likovnoj umjetnosti (Irizacija – ulovljena duga)“
U ponedjeljak u 10 sati u Muzeju započinje prva radionica u sklopu projekta IV. DARoviti tjedan, u suradnji Udruge za darovitost DAR i pedagoškog odjela MUO.
 
O radionici „STEM u likovnoj umjetnosti (Irizacija – ulovljena duga)“
Irizacija je svojstvo nekih tvari da u određenim uvjetima reflektiraju svjetlost u duginim bojama. Prisutna je u prirodi – primjerice u mineralima, ali i na nekim pticama, kukcima, ribama, školjkama. S obzirom da je jako atraktivna, koristi se i u umjetnosti.
Na radionici ćemo sa znanstvene strane objasniti zašto dolazi do irizacije. Zatim ćemo pogledati predmete u Stalnom postavu MUO na kojima je vidljiva. Na kraju ćemo i sami pokušati „uhvatiti“ dugine boje na papiru.

Voditeljice:  Iva Novak, mag. educ hist. art. i mag. hist. art. I Marta Kuliš Aralica, mag. educ. philol. angl. i mag. hist. Art.
Broj sudionika: 30
Dob sudionika: osnovnoškolska dob

Dodatne informacije na:
www.muo.hr


 

(D.H.F., 15.03.2019)