natječaj

Otvorene prijave za Filmsku reviju mladeži i Four River Film Festival


prijava: 01.06.2019.
mjesto: Karlovac

Otvorene su prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu koji nagrađuje filmove u četiri kategorije - igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil. Natječaj je otvoren za mlade od 14 do 20 godina, rok je do 1. lipnja, a prijavljuje se isključivo putem profila Film Freeway!
 

Revija i Festival održat će se od 10. do 14. rujna u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

 

S gotovo 1000 filmova iz čak 50 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar, napominju organizatori.

 

Dodaju kako Revija i Festival mogu biti dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu, što pokazuju pobjednici dosadašnjih izdanja, poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenata Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije Ratković Vidaković, montažera Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića, te animatora Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su započeli svoju festivalsku karijeru na Four River Film Festivalu, a danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

 

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, održat će se niz popratnih sadržaja, radionica, okruglih stolova te suradnji s renomiranim partnerima poput Studio School i Prodigy Camp iz SAD-a.

 

Filmovi će se prikazivati na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj - Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. (Hina)


Više o natječaju...

 

(R.P.B., 18.03.2019)