Preskočite na glavni sadržaj

UrbanFestival 2010.

UrbanFestival 2010.
Multimedijalna manifestacija - niz projekata izvedbenih umjetnosti koji se realiziraju unutar strukture grada. Temeljna tendencija manifestacije je infiltracija umjetničke djelatnosti u urbani život te intenziviranje komunikacije urbanog stanovništva s gradom i pripadajućom mu infrastrukturom.
vrijeme: 01.10.2010. - 07.10.2010.

Festival se zasniva na poimanju grada ˝kao mjesta koje uvijek i nanovo proizvode prakse građana˝, a zamišljen je ˝ kao platforma, mjesto eksperimenta, struktura koja je spremna reagirati na lokalne potrebe i intervenirati u neposredni kontekst˝, a ne kao reprezentacijsko događanje.

Ovogodišnji UrbanFestival propituje neuralgičnu točku urbanog tkiva Zagreba - Gornji grad. Svoje instalacije, performanse  i prezentacije predstavit će Grupa 4, Philippe van Wolputte, Ana Elizabeth, Verica Kovačevska, Siniša Labrović, Davor Sanvincenti, Nives Sertić i Sonja Pregrad. Dokumentacijska izložba pod nazivom ˝(ne)mogućnosti˝ povezat će  gornjogradske lokacije na kojima su smještene umjetničke intervencije festivala s arhivom u nastajanju koja se razvijala tijekom istraživanja problematike Gornjeg grada. U sklopu UrbanFestivala održat će se  i okrugli stol pod nazivom:˝Povijest u muzeju / Muzej u povijesti˝ na kojem će se raspravljati o kulturnim strategijama gornjogradskih muzeja. Sudjeluju: Andrea Zlatar, Snješka Knežević, Silvije Novak, Marijan Hržić, predstavnici muzeja i galerija; moderira: Dea Vidović (Kulturpunkt).

Autorska koncepcija festivala: Ivana Hanaček, Petra Krolo, Ana Kutleša i Marijana Rimanić.


UrbanFestival 2010./ program


kontakt:
 
Lokalna baza za osvježavanje kulture (BLOK)  
Mob: + 385 91 2 56 56 56
E-mail: info@urbanfestival.hr