koncert

LADO u Zadru - Neka sunce sjaji svima


vrijeme: 26.04.2019.
mjesto: Zadar, Arsenal, Trg tri bunara 1

Dvosatni program sastavljen od šesnaest plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu – koncert LADO - Neka sunce sjaji svima, održat će se 26. travnja 2019. u Arsenalu. Početak koncerta je u 20.00 sati.

Tijekom svoje burne prošlosti, osobito u razdoblju između 15. i 17. stoljeća, Hrvati s teritorija današnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine uslijed vojnih djelovanja potražili su spas izvan svoje domovine, nastanjujući područja na kojima su se zadržali do danas. Kroz sva ta stoljeća, odvojeni od matice, očuvali su svoj identitet i svoju tradicijsku kulturu. Stoga upravo njima Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO posvećuje svoju rođendansku sedamdesetu sezonu djelovanja.“, napominje umjetnički voditelj Ansambla LADO Andrija Ivančan te ističe kako sam naziv programa poziva sve narode u zemljama koje nastanjuju Hrvati na ljubav, mir, toleranciju, uvažavanje i građenje mostova između naroda i njihovih kultura.

Publika će, uz vrhunske izvedbe više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, imati prilike uživati u raznolikosti i bogatstvu narodnog  ruha koji na osobit način dočarava život i običaje Hrvata izvan domovine.

Opširnije:
https://www.facebook.com/events/494403671092835/
 


(D.H.F., 02.04.2019)