Preskočite na glavni sadržaj

CAMP 2011.

vrijeme: 06.06.2011. - 12.06.2011.

 CAMP - organizator: CAMP e.V. Kirchentellinsfurt / KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse / Udruženje za razvoj kulture "URK"
url: http://www.kontejner.org

Osmo izdanje privremenog, kreativnog, interaktivno-istraživačkog laboratorija CAMP festivala, nakon Njemačke i Portugala, ove se godine prvi put održava u Zagrebu, od 6. do 12. lipnja u Pogonu Jedinstvo i Klubu Močvara. Na festivalu sudjeluje četrnaest hrvatskih i njemačkih umjetnika koji se bave glazbom i zvukom, videom, instalacijama, svjetlom i novim medijima.

Tijekom šestodnevnog festivala u prostoru Pogona Jedinstvo i Kluba Močvari, umjetnici će  publici pružiti jedinstveni uvid u uzbudljivo umjetničko područje vizualne glazbe, ali i u sam suradnički proces nastanka radova te razvoja i realizacije ideja.

Tijekom vikenda koji slijedi nakon tjedna prepunog radionica, predavanja, diskusija i proba, umjetnici će publici predstaviti konačne rezultate kreativnog rada: u performansima progresivne i elektronske glazbe zračenim svjetlosnim audio-vizualnim instalacijama i projekcijama publika će imati priliku uživati u subotu i nedjelju, 11. i 12. lipnja, od 21 sat, u prostorima Pogona Jedinstvo.

Nakon izvedbi, Camp Soundsystem uz VJ nastupe Martine Mezak i Maxa Hattlera publiku će počastiti subotnjim afterparty druženjem u Močvari.
 
Međunarodni festival za vizualnu glazbu
- visual music – radionice, predavanja, diskusije, probe: 6. do 9. lipnja @ Pogon Jedinstvo
- koncerti, performansi, instalacije: 11. i 12 lipnja, od 21 sat @ Pogon Jedinstvo


 
CAMP festivalski tulum / party @ Močvara
11. lipnja, od ponoći
DJ: Camp Soundsystem
VJi: Martina Mezak, Max Hattler
 
Prvi je dio festivala u znaku slobodne razmjene ideja i kreativne suradnje. Tijekom radionica i predavanja, umjetnici će improvizirati, diskutirati i eksperimentirati sa novim pristupima glazbi i različitim vizualnim efektima. Vikend publici donosi priliku za uživanje u rezultatima radionice: koncerti progresivne i elektronske glazbe praćeni svjetlosnim audio-vizualnim instalacijama i projekcijama na rasporedu su u večernjim satima u Pogonu Jedinstvo.
 
Sudjeluju: Antun Božičević (Zagreb), Fried Dähn (Njemačka), Axel Hanfreich (Njemačka), Max Hattler (Njemačka), Ana Hušman (Zagreb), Damir Bartol Indoš (Zagreb), Jörg Kallinich (Njemačka), Mark Lorenz Kysela (Njemačka), Ivan Marušić Klif (Zagreb), Thomas Maos (Njemačka), Martina Mezak (Zagreb), Phillipp Rahlenbeck (Njemačka), Davor Sanvincenti (Rijeka), Kurt Laurenz Theinert (Njemačka).
 
Festival Camp provodi se u suradnji sa Camp e.V. (Karlsruhe) i udrugama Kontejner i URK. Program je proveden u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade.