Preskočite na glavni sadržaj

18. orguljaška ljetna škola

18. orguljaška ljetna škola
Orguljaška ljetna škola: seminari i radionice iz područja svjetovne i sakralne orguljaške glazbe, organologije i orguljarstva. Voditelji škole renomirani su orguljaši i stručnjaci iz područja orguljarstva iz Hrvatske i inozemstva, a polaznici su srednjoškolci, studenti, nastavnici glazbenih škola i završeni glazbenici - interpreti i pedagozi. 
vrijeme: 21.07.2011. - 30.07.2011.


U sklopu Škole odvija se akcija obnove orgulja u crkvama šibenskoga kraja.
Predavači i  polaznici Škole redovito održavaju  koncerte orguljaške glazbe u Šibenskim crkvama i crkvama okolnih mjesta.

Orguljaška ljetna škola  okupit će ove godine polaznike u tri seminara i dvije radionice: seminar posvećen glazbi renesanse i baroka (voditel Pavao Mašić), seminar orguljske glazbe 19. i 20. st. (voditeljica Natalija Imbrišak), seminar improvizacije (voditelj Ante Knešaurek), organološka radionica (voditelj Emin Armano) i arhivistička radionica (voditeljicaSnježana Miklaušić Ćeran).
Polaznici Organološke radionice bavit će se na uređenjem orgulja Domenica Moscatellija, koje se nalaze u Muzeju grada Šibenika, a  građene su 1786. g. za hvarsku katedralu.

Istovremeno  s Orguljaškom ljetnom školom u Šibeniku počinju i Dani orgulja koji će se odvijati do sredine rujna. Koncerti će se održavati u crkvama s povijesnim orguljama - crkvi Sv. Frane i crkvi Sv. Duha, a uz predavače Orguljaške ljetne škole na koncertima će  nastupiti i sopranistica Monika Cerovečec, flautistica Ana Benić,  trubač Marin Zokić i drugi glazbenici. Ljerka Očić predstavit će se  koncertom stare orguljske glazbe.

Orguljaška ljetna škola osnovana je 1994. godine. Voditelj: Božidar Grga.
 

kontakt:
 

Orguljaška ljetna škola
splitska 2, p.p.1, 22000 Šibenik 
Tel: + 385 22 219 894  
Fax: + 385 22 200 533
E-mail:  bozidar.grga@si.htnet.hr