Preskočite na glavni sadržaj

13. škola medijske kulture ˝ Dr. Ante Peterlić˝

13. škola medijske kulture ˝ Dr. Ante Peterlić˝
Škola medijske kulture, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza. Namijenjena je prvenstveno nastavnicima osnovnih i srednjih škola koji provode nastavni program medijske kulture, odgajateljima u predškolskim ustanovama te  voditeljima filmskih i video družina, ali  otvorena je  i  drugima koji se žele medijski obrazovati.
vrijeme: 21.08.2011. - 31.08.2011.

Škola nudi seminare iz medijske kulture, radionice za igrani, dokumentarni, animirani film, specijalizirane radionice, različita tematska predavanja i sl.

U radu 13. škole medijske kulture  sudjeluje 145 polaznika  koji će biti raspoređeni u seminarske programe prvog (osnovni stupanj) i drugog stupnja (permanentno obrazovanje).  
Programi 1. stupnja: Audiovizualni mediji, Teorija filma, Struktura filmskog djela, povijest filma, Povijest hrvatskoga filma, Metodički pristupi u nastavi medijske kulture - odgoj i mediji, Vrste i metode dokumentarnoga filma, Uvod u animaciju i Zagrebačka škola crtanog filma, Od ideje do kratkog filma.
Programi 2. stupnja: Vizualni humor:porijeklo, struktura, vrste i primjena na filmu i u animaciji, Interpretacija reality-showa, Interpretacija jednog klasičnog filma, Književni opis i filmski opis, Filmska glazba Bernarda Herrmanna, Nezavisni film, Ford i Hitchock, Globalizacijski Hollywood, Klasični filmovi Vatroslava Mimice, Pretpovijest filma i filmska naiva i Film za djecu.


Prva Škola medijske kulture održana je 1999. godine. Unatrag dvije godine škola nosi ime ˝Dr. Ante Petelić˝.
 

kontakt:


Hrvatski filmski savez  
Tuškanac 1, 10 000 Zagreb  
Tel/fax : + 385 1 48 48 771,
+ 385 1 48 48 764, + 385 1 48 48 350   
E-mail: vera@hfs.hr;
kristina@hfs.hr