Preskočite na glavni sadržaj

Perforacije.2011

 Perforacije.2011
Međunarodni festival izvedbenih umjetnosti, pokrenut 2009. godine kako bi se ˝inicirale nove produkcije, poboljšali prezentacijski uvjeti te ojačale veze na nezavisnoj kulturnoj sceni˝. Uz prezentaciju radova u različitim žanrovima i oblicima - od plesnog i kazališnog do likovnog izraza, od body arta, rituala i akcije do happeninga i intervencije - festival  je zamišljen i kao mjesto susreta umjetnika s inozemnim producentima te direktorima kazališta i kulturnih centara.
 
vrijeme: 20.10.2011. - 29.10.2011.

Treće izdanje Perforacija predstavit će više od 25 izvedbi i projekata s područja kazališne umjetnosti, suvremenog plesa i performansa autora iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Bugarske, Rumunjske i Hrvatske, a odvijat će se u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. 
.
Program hrvatske izvedbene umjetnosti (˝Showcase hrvatske izvedbene umjetnosti˝) kojim će se domaći umjetnici predstaviti stranim producentima i festivalskim selektorima obuhvaća ˝Salomu˝ Branka Brezovca, ˝Izlog˝ Nataše Rajković i Bobe Jelčića, ˝Mrzim istinu˝ Olivera Frljića, ˝Ratnu igru˝ Damira Bartola Indoša, ˝Otkrivanje spomen-ploče˝ Željka Zorice, “C8H11NO2” cirkuske kompanije “Room 100”.
.
Od inozemnih izvođača nastupit će, među ostalima,  izvedbeni kolektiv ˝Via Negativa˝ iz Slovenije s predstavom Marka Mandića ˝MandićMachine˝ te koncertom za izvođača i  publiku ˝Tonight I Celebrate˝ Uroša Kaurina.

Festival i ove godine organizira  ˝Noć performansa˝ na kojoj će se u noći s petka na subotu na nekoliko mjesta u Studentskom centru predstaviti radovi Olivera Frljića, grupe ABS, Milijane Babić, Ivice Buljana i Ljiljane Tasić.
 

 Kontakt:


Udruga Domino
Kranjčevićeva 11, 10000 Zagreb
Tel: + 385 1 38 20 091
Fax: + 385 1 38 20 375
E-mail:  perforacije@gmail.com