Preskočite na glavni sadržaj

UrbanFestival 2011.

UrbanFestival 2011.
Multimedijalna manifestacija - niz projekata izvedbenih umjetnosti koji se realiziraju unutar strukture grada. Temeljna tendencija manifestacije je infiltracija umjetničke djelatnosti u urbani život te intenziviranje komunikacije urbanog stanovništva s gradom i pripadajućom mu infrastrukturom.
vrijeme: 06.10.2011. - 09.10.2011.



˝Specifičnost UrbanFestivala jest u tome što ne prikazuje/dovodi/reproducira već gotove radove nego kontinuirano radi na produkciji novih radova – poziva umjetnike da se uhvate u koštac s konkretnim, gorućim pitanjima ili da u suradnji s lokalnim stanovništvom, umjetnicima, udrugama ili stručnim pojedincima prilagode postojeće radove lokalom kontekstu.˝

Ove se godine UrbanFestival održavao tijekom lipnja i srpnja, a njegov listopadski dio sadrži umjetnički, konferencijski i filmski program.
U sklopu umjetničkog programa Nicole Hewitt i Dubravka Sekulić tematiziraju probleme školstva, prava na stan, privatizacije i egzistencijalnog minimuma, Michelle Teran predstavlja portret grada Zagreba, a Jonas Staal propituje svijest o javnom i privatnom.

Konferencijski program povezat će predstavljanja radova s lipanjskog dijela UrbanFestivala sa srodnim teorijskim predavanjima, dok će se u sklopu filmskog programa naslovljenog ˝Vizualni kolegij: O zgradama i ljudima˝ prikazati tri naslova po izboru Petra Milata.


UrbanFestival 2011/ program


kontakt:
 

[ BLOK] – Lokalna baza za osvježavanje kulture
Svačićev trg 1, 10 000 Zagreb
Tel: +385 1 457 24 04
Mob: + 385 91 766 7884
E-mail: info@urbanfestival.hr
press.urbanfestival@blok.hr