Preskočite na glavni sadržaj

7. festival novog cirkusa

7. festival novog cirkusa
Međunarodni festival novog cirkusa, promiče novi cirkus - fizički i neverbalni teatar -  kao umjetnički relevantan fenomen. Dovodeći u Zagreb važne svjetske novocirkuske produkcije FNC funkcionira kao mjesto susreta hrvatskih izvođača sa svjetskim uzorima.
Utemeljitelj  i ravnatelj festivala: Ivan Kralj. 
vrijeme: 25.10.2011. - 30.10.2011.


Na 7. izdanju Festivala novog cirkusa nastupit će priznati umjetnici iz Francuske, SAD-a, Australije, Švedske i Velike Britanije i Hrvatske. U fokusu festivala je disciplina plesa na žici – od gostovanja francuske skupine ˝Les Colporteurs˝ do cjelovečernjeg maratona nagrađivanih dokumentarnih filmova o ekvilibristima, onima ˝onima koji spajaju nebo i zemlju˝ te ˝pomicanjem granica ljudskoga tijela i slavljenjem slobode izazivaju prirodne zakone˝.
Festivalski program otvara poznati francuski ekvilibrist Antoine Rigot sa svojom skupinom ˝Les Colporteurs˝  i predstavom „Sur la route...˝ koja ˝slavi politiku tijela koje ne pristaje prihvatiti etiketu invalida˝. Splitska skupina ˝Room 100˝, kombinirajući  breakdance i buto, kontorcije tijela i dislokacije zglobova, na festivalu predstavlja intimnu i autoreferencijalnu predstavu o shizofreniji, „C8H11NO2˝.
Na programu je i hrvatski kabare s međunarodnom podjelom ˝Red Room Cabaret˝, kao i nastup domaćih kabaretskih izvođača na završnoj festivalskoj večeri ˝Ringišpil˝.

Festival ove godine predstavlja i svoj prvi veći izdavački poduhvat – knjigu „Žene & Cirkus“.


kontakt:
 

Festival novog cirkusa
c/o Mala performerska scena
Gundulićeva 18, 10 000 Zagreb
Tel./ fax:  + 385 1 48 33 154
E-mail: festival@cirkus.hr