Preskočite na glavni sadržaj

3. festival o pravima djece

3. festival o pravima djece
Festival posvećen pravima djece, pokrenut radi podizanja svijesti javnosti o problemima u ostvarivanju prava djece u svijetu; organizira se uz 20. studeni, kada se širom svijeta obilježava usvajanje Konvencije o pravima djeteta kojom se svijet obvezao svakome djetetu osigurati temeljna prava - prava preživljavanja, razvojna prava, zaštitna prava i prava na sudjelovanje (primjerice, pravo na slobodno izražavanje svojih misli i pravo na udruživanje). 
vrijeme: 21.11.2011. - 24.11.2011.

Umjetnička direktorica festivala: Tatjana Aćimović.

Treće izdanje  Festivala o pravima djece održava se na temu ˝Jednake mogućnosti za svu djecu˝. Radi se o prvom inkluzivnom festivalu u Hrvatskoj, jer će cjelokupni program biti prilagođen djeci s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom.
Filmski program festivala obilježen je raznolikošću filmskih vrsta, žanrova i stilova. Bit će prikazani animirani, dokumentarni i igrani filmovi iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Moldavije, Njemačke, Danske Slovenije, Finske, Srbije, Irske, Nizozemske, Poljske, Gruzije i Grčke. Uz filmske projekcije, festival donosi brojne radionice i predavanja na temu prava djece s teškoćama u razvoju. U obliku inkluzivnih radionica festival ove godine ulazi  i u vrtiće i u škole.


kontakt:


Ured UNICEF-a u Hrvatskoj
Radnička cesta 41/7, 10 000 Zagreb
Tel: + 385 1 244 26 60, + 385 1 24 42 661
Fax: + 385 1 24 42 662
E-mail: info@unicef.hr