Preskočite na glavni sadržaj

BQ4 / Bijenale kvadrilaterale 4

BQ4 / Bijenale kvadrilaterale 4
Bijenalna izložba suvremene umjetnosti s fokusom na suvremene umjetničke prakse četiriju susjednih zemalja - Italije, Mađarske i Slovenije i Hrvatske. U organizaciji riječkoga Muzeja moderne i suvremene umjetnosti održava se od 2005.godine, a od trećega izdanja, posvećenog medijima, Bijenale nastoji proširiti granice kvadrilaterale, istražujući pluralni karakter suvremene umjetnosti u širem međunarodnom i multilateralnom kontekstu. 
vrijeme: 11.11.2011. - 23.12.2011.

Svako novo izdanje Bijenala razlikuje se po strukturi i koncepciji od prethodnoga. Ovogodišnja izložba posvećena je performansu, a zamišljena je ˝kao dinamički narativ koji sažima različite strategije performansa... koje njegovu prolaznu prirodu prevode u instalacije, filmove, videa i fotografije˝.

Bijenale predstavlja dvadesetoro umjetnika iz različitih zemalja:  iz zemalja Kvadrilaterale - Italije, Mađarske i Slovenije i Hrvatske ; iz susjednih zemalja - Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore i Srbije, te iz drugih zemalja - Danske, Kolumbije i SAD-a.
Pozvani umjetnici: Milijana Babić, Davide Balliano, Paolo Canevari, Lilibeth Cuenca Rasmussen, Joan Jonas, Maria Jose Arjona , Marta Jovanović, Anna Fabricius, Albert Heta, Vlatka Horvat, Sanja Iveković, Božena Končić Badurina, Nika Oblak & Primož Novak, Jenny Perlin, Ana Prvački, Vladimir Nikolić, Sandra Sterle, Nebojša Šeric - Shoba, Jelena Tomašević.

Gostujuća kustosica izložbe je Jovana Stokić, kustosica za performans u Abramović studiju, Location One New York.

Izložbu prati popratni program o načinima predstavljanja, izvođenja/izlaganja performansa i modelima komunikacije s publikom, o pojedinim historijskim performansima i problematici historizacije i dokumentiranja.


kontakt



Muzej moderne i suvremene umjetnosti
Dolac 1/II, 51 000 Rijeka
Tel +385 51 492 611 334 280
Fax + 385 51 330 982, 492 623
E-mail: mmsu-rijeka@ri.t-com.hr