Preskočite na glavni sadržaj

Zgraf11

Zgraf11
Zgraf je međunarodna manifestacija grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja se u organizaciji ULUPUH-a, Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti, od 1975. godine trijenalno održava u Zagrebu. Zgraf je pokrenut s nakanom  da pridonese afirmaciji dizajna i dizajnerske profesije u našoj sredini, te da dosege domaćeg dizajna predstavi u međunarodnom kontekstu.
vrijeme: 15.03.2012. - 05.04.2012.
Zgraf11 sastoji se od dviju cjelina:  Revije i Teme. Prva cjelina pod nazivom ˝Revija˝ redovita je međunarodna selektirana izložba radova s područja grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koji su nastali u razdoblju od prošle izložbe. Drugu cjelinu - ˝Temu˝ čini međunarodna selektirana problemska izložba pod nazivom ˝Danas je jučer bila budućnost˝ kojom se želi ˝iznova tematizirati pitanja o odnosu dizajna i društvene, socijalne i političke modernizacije u postindustrijskom vremenu te afirmirati ideju dizajna koji je više na strani društvenog razvoja nego pukoga gospodarskog rasta˝. Izložba postavlja pitanje o karakteru i značenju dizajna kao profesije i propituje da li, i do koje mjere, dizajn i vizualne komunikacije mogu danas uspješno ˝konstruirati i u javni prostor unijeti slike mogućih stvarnosti, društva budućnosti˝.

Selekcijska komisija 11. Međunarodne izložbe grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija Zgraf: Lena Pislak Balant, Dejan Kršić, Ana Kunej, Igor Stanišljević i Borut Vild.


Zgraf11/odabrani radovi


Zgraf11/ program


kontakt:

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti
Preradovićeva 44/1, 10 000 Zagreb
Tel: + 385 1 4576 919
Fax: + 385 1 4552 595
E-mail:  zgraf@zgraf.hr


Zgraf11/poziv na sudjelovanje