Preskočite na glavni sadržaj

35. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe

35. međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe
Nacionalno natjecanje tamburaških orkestara s međunarodnim sudjelovanjem; okuplja skladatelje, dirigente i izvođače iz cijele Hrvatske i goste iz inozemstva. Orkestri izvode hrvatsku tamburašku glazbu, a nastupaju u pet kategorija - dječji, juniorski, seniorski orkestri, mali sastavi i tamburaški zborovi. 
vrijeme: 11.05.2012. - 20.05.2012.


Natjecanje prati stručno povjerenstvo, a najboljima se dodjeljuju zlatna, srebrna i brončana plaketa "Tambura Paje Kolarića"  te plaketa ˝Dr Josip Andrić˝.
 
Ove će godine  Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe okupiti dvadesetak tamburaških orkestara koji će, osim  u Osijeku, nastupiti u Vukovaru, Donjem Miholjcu, Feričancima, Somboru, Pečuhu i  naposlijetku u Našicama, gdje će biti upriličena podjela nagrada. Na otvorenju u Osijeku sudjelovat će STD Paje Kolarića, Glazbeno društvoTamburjaši iz slovenske Vipave i KUD Gaj iz Zagreba, HPD Lipa  
te solistice Lidija Horvat Dunjko, Jasna Komendanović i Kristina Brkić, a u znak sjećanja na Franu Draguna, počasnog predsjednika Hrvatskog tamburaškog saveza, program će početi izvedbom pjesme "Bijeli jasmini" u interpretaciji KUD-a Gaj i Lidije Horvat Dunjko.

Festival hrvatske tamburaške glazbe ima dugu tradiciju -  utemeljilo ga je 1961. godine  Slavonsko tamburaško društvo ˝Pajo Kolarić˝.
 

kontakt:


Hrvatski tamburaški savez u Osijeku  
Ribarska 1, 31 000 Osijek  
Tel/fax: + 385 31 283 253
E-mail: mfhtg@mfhtg.hr