Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan hrvatske glazbe - Porin 2012.

Tjedan hrvatske glazbe - Porin 2012.
Tradicionalna godišnja glazbena manifestacija na kojoj se dodjeljuju hrvatske godišnje diskografske nagrade "Porin" na području klasične, folklorne, jazz, pop i rock glazbe, zatim posebne nagrade i nagrade za životno djelo. 
vrijeme: 03.05.2012. - 05.05.2012.



Diskografsku nagradu ˝Porin˝ utemeljili su  Hrvatska diskografska udruga, Hrvatska glazbena unija, Hrvatska radiotelevizija i Hrvatsko društvo skladatelja, a dodjeljuje je Institut hrvatske glazbene industrije.  Nagrada ˝Porin˝ najuglednija je hrvatska glazbena nagrada, a dodjeljuje se za diskografska izdanja u produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske te za inozemna izdanja, prema uvjetima određenima Pravilnikom Diskografske nagrade ˝Porin˝. Glazbenicima je posebno značajna jer predstavlja glas struke. 

Svečanost proglašenja dobitnika Porina održat će se ove godine u dva zasebna glazbena događanja - 5. svibnja u Rijeci u Dvorani centra Zamet bit će upriličeno proglašenje pobjednika u svim  kategorijama izuzev jazza i klasike, a tom će prigodom  biti obznanjen i pobjednik u posebnoj kategoriji ˝Hit godine˝ za koji glasa publika. Dodjela Diskografske nagrade ˝Porin˝ u kategorijama klasike i jazza održat će se 14. svibnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu.

Dobitnici nagrada ˝Porin˝ za životno djelo za 2012. godinu: Stjepan Mihaljinec,  grupa Time  te  Mišo Kovač.  Dobitnik Porin Classica za životno djelo je hornist Radovanu Vlatkoviću.


Tjedan hrvatske glazbe - Porin 2012. program 



kontakt:

 
Institut hrvatske glazbene industrije
Brozova 8a, 10000 Zagreb
Tel: + 385 1 36 68 198
Fax: + 385 1 36 68 072
E-mail: porin@ihgi.hr,
ihgi@ihgi.hr