Preskočite na glavni sadržaj

46. međunarodna smotra folklora

46. međunarodna smotra folklora
Međunarodna godišnja folklorna manifestacija, najvažnija ove vrste u nas; okuplja grupe koje izvode izvorni folklor i njeguju izvorne narodne običaje iz svih hrvatskih županija i iz inozemstva. Uz glazbeno scenske programe za trajanja Smotre održavaju se i popratne izložbe, radionice, savetovanja, video projekcije i sl. Stručna i umjetnička ravnateljica Smotre: Zorica Vitez. 
vrijeme: 18.07.2012. - 22.07.2012.


Ovogodišnje, 46. izdanje Međunarodne smotre folklora posvećeno je djeci, odnosno folklornoj baštini koju uče i prikazuju djeca: dječjim igrama, plesovima, pjesmama i običajima. Nastupaju pokladne dječje skupine, djeca koja  sviraju tradicijska glazbala i pjevaju tradicijske napjeve, dječje povorke vezane uz negdašnje obredne sadržaje (križarice iz Slavonije, ivančice iz Moslavine i preperuše s otoka Murtera), a nastupit će i izvođači dječje Robinjice s otoka Paga te dječje Tovareće mužike s Dugog otoka.

Uz brojne dječje folklorne skupine iz Hrvatske nastupaju i djeca iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Litve, Njemačke i Ukrajine, tradicijsko lutkarsko kazalište iz Irana te folklorna društva odraslih iz Hrvatske, Litve, Kenije, Rusije i Slovačke, kao i  Hrvati iz Slovenije.U popratnom je programu izložba ˝Dječji svijet naših predaka˝, koncert crkvene glazbe te brojne plesne i glazbene radionice namijenjene djeci i odraslima.

Sudionici 46. međunarodne smotre folklora izvode svoje programe i u dječjim ustanovama u Zagrebu i okolici te gostuju na smotrama i ljetnim priredbama izvan Zagreba.
Prva Međunarodna smotra folklora održana je 1966. godine.


46. međunarodna smotra folklora / program


kontakt:


Koncertna direkcija Zagreb  
Kneza Mislava 18, 10000 Zagreb  
Tel: + 385 1 45 01 194, + 385 1 45 01 200  
Fax: + 385 1 46 11 807  
E-mail: msf@msf.hr