Preskočite na glavni sadržaj

50. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece

50. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece
Nacionalna godišnja prezentacija filmskog i videostvaralaštva djece, funkcionira kao mjesto predstavljanja i vrednovanja jednogodišnje filmske i videoprodukcije djece te filmsko-pedagoškog rada na području izvanškolskih i izvannastavnih aktivnosti u razvijanju medijske, a posebno filmske kulture. Autorima najboljih radova dodjeljuju se nagrade i diplome.
vrijeme: 04.10.2012. - 07.10.2012.


Revija je mjesto za izbor najboljih radova djece koji se potom predstavljaju na međunarodnim filmskim i videomanifestacijama. Uz filmske i videoprojekcije na programu su tematske rasprave za voditelje filmskih i videodružina te razgovor djece sa članovima Ocjenjivačkoga suda. Revija traje četiri dana, a na njoj uz domaćine sudjeluju i djeca čiji se radovi prikazuju u revijskim programima. 
U program jubilarne, 50. revije hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva uvršteno je 96 radova koje je izabrala Selekcijska komisija u sastavu Simon Bogojević Narath (predsjednik), Maja Flego, Krešimir Mikić, Boris Poljak, Snježana Tribuson i Slaven Zečević

Revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece utemeljena je 1964. godine (ranije Revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece i omladine) i posredno je, preko Hrvatskog filmskog saveza, uključena u Međunarodni savez filmskih i videoamatera - UNICA (International Organisation for Movie Makers).

50. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece / raspored projekcija  


kontakt:


Hrvatski filmski savez  
Tuškanac 1, 10000 Zagreb  
Tel/fax: + 385 1 48 48 771  
E-mail: vera@hfs.hr