Preskočite na glavni sadržaj

Pričigin 2013.

Pričigin 2013.
Festival koji promovira usmeno pripovijedanje - govornu formu priče. Otvoren je svima koji žele i umiju ispričati priču: od afirmiranih književnika do amatera i đaka.  Priče mogu biti tematski različite, ali ne smiju biti ranije objavljivane. Najboljim pripovjedačima dodjeljuju se nagrade. Pričigin redovito raspisuje i natječaj za najbolju kratku priču.
vrijeme: 20.03.2013. - 24.03.2013.

˝Baš kao u piciginu (najplemenitijoj igri na svijetu, u kojoj se natjecateljska dimenzija može naći samo ako ocjenjujete ljepotu igranja pojedinih momčadi) i na Pričiginu se trudimo da "balun šta duže ostane suv", da priče lete od čovjeka do čovjeka, da "bravura" bude što više, i da zahtjevnim timskim radom stvorimo novu ljepotu.˝

Pričigin 2013. donosi redovite programe "Pisci pričaju" (večer hrvatskih pisaca na zadanu temu, ove godine na temu : EU-ropska unija. ), "Lijepa vaša" (večer pisaca s prostora nekadašnje zajedničke države, prva tema bit će ˝Kada sam shvatio da je počeo rat˝, a druga  ˝Balkanac u Europi˝, dnevni program "PričaN ti priču",u kojem svoje priče pričaju djeca iz Splita i okolice, zatim ,, Burza knjiga ili  "Knjige na vagu, knjige na metre˝. Ove godine tu su i programi ˝Priče iz Vlaške˝ te ˝Fiškalske priče˝:  Advokati pričaju fikciju na temu : ˝Kako sam branio Zorana Milanovića˝. Posljednjeg dana festivala smije se pričati samo po pet minuta, jer se tada na priredbi pod naslovom "Pričigin narodu – priče o sreći" u pričanje uključuje i publika - tko god poželi.
Unatrag tri godine festival dodjeljuje nagradu PričeST za najbolju javnu priču u pričiginskoj godini (koja traje od ožujka do ožujka, kao u Dioklecijanovo doba). Pobjednik se bira uz prijateljsku pomoć portala net.hr, čiji čitatelji svojim glasovima odlučuju o najboljoj priči.


Direktor Pričigina: Petar Filipić.

Pričigin 2013./ program


kontakt:

 
Udruga ˝Pričigin˝
Put Plokita 25, 21000 Split
Tel: + 385 21 485 961
(Mob: + 385 91 509 13 11)
E-mail: viktoria@pricigin.hr
renato.baretic@st.t-com.hr,
filipic@efst.hr