obavijest

'Volim svoju županiju': Fotografiji Surovi Velebit najviše lajkova


vrijeme: 02.05.2019.

Fotografija 'Surovi Velebit' Hrvoja Jurkovića iz Ličko-senjske županije pobjednica je ovogodišnjeg foto-natječaja 'Volim svoju županiju' u kategoriji fotografije s najviše prikupljenih glasova putem društvenih mreža, objavila je Hrvatska zajednica županija, pokretačica natječaja.


Na natječaju koji je trajao mjesec i pol, Jurkovićeva fotografija prikupila je 16 298 glasova između 3.667 prijavljenih radova.

Odaziv na ovogodišnji, četvrti natječaj oborio je dosadašnji rekord, naime, u prve dvije godine prijavljeno je 600-tinjak fotografija, lani njih 2. 835. 

Osim kategorije s najviše prikupljenih glasova putem društvenih mreža, najbolje fotografije bira i stručni žiri, ta će odluka biti poznata u ponedjeljak,  6. svibnja. Prva mjesta u obje kategorije osvajaju sportske digitalne kamere Gopro hero7 Silver, a drugo prema ocjeni žirija kameru Gopro hero7 White.
Na čelu stručnog žirija je Mare Milin, profesionalna fotografkinja, a članovi su mu Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Foto-natječajem "Volim svoju županiju" želi se promovirati ljepota svih dijelova Hrvatske i potaknuti umjetnike/amatere da sami razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županija kao destinacija koje, osim svojih ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.
Najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija čine postav putujuće izložbe koja je samo lani prošla 1.081 kilometar Hrvatske – od Osijeka do Dubrovnika. (Hina)

Najviše lajkova za fotografiju iz Ličko-senjske županije!
Fotografija 'Surovi Velebit' Hrvoja Jurkovića (http://www.hrvzz.hr/)(D.H.F., 02.05.2019)