Preskočite na glavni sadržaj

7. festival hrvatske drame za djecu ˝Mali Marulić˝

7. festival hrvatske drame za djecu ˝Mali Marulić˝
Festival hrvatske drame za djecu u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split, utemeljen s namjerom da potiče i promovira kazališnu produkciju za djecu i mlade zasnovanu na domaćim tekstovima. Festival je  natjecateljskog karaktera. Predstave bira selektor (urednik), a peteročćani stručni žiri dodjeljuje nagrade u sedam kategorija: originalni tekst (za koji se raspisuje natječaj), dramatizacija, predstava u cjelini, režija, ženska i muška uloga, likovno rješenje.
vrijeme: 07.04.2014. - 10.04.2014.

Za nagrade konkuriraju predstave profesionalnih kazališta rađene na tekst domaćeg pisca (autorski tekst ili adaptacija) i premijerno izvedene u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca u prethodne godine. U sklopu festivala redovito se raspisuje i Natječaj za nagradu "Mali Marulić" za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu koji se raspisuje svake godine.

Prema izboru urednice Nenni Delmestre u natjecateljski dio programa 7. izdanja  "Malog Marulića" uvrštene su predstave: " Sedmi kontinent" Petre Radin u režiji Leona Lučeva i Petre Radin i produkciji HNK Šibenik; "Vitez željeznog srca" Ane Đokić Pongrašić, režija Svetlana Patafta, produkcija Lutkovno gledališče Maribor; "Jationmi" Jelene Vukmirica Makovičić i Marka Makovičića, režija Jelene Vukmirica Makovičić, i produkcija Kazališta Mala scena, Zagreb; "Pobuna u postolarskoj radionici" Lade Martinac Kralj (prema priči Ž. Hercigonje), režija Ivan Leo Lemo, produkcija GKL Split; "Glabatorij" u režiji autora Ksenije Zec i Saše Božića i produkciji GKL Split; "Pepeljuga" , autori Magdalena Lupi i Duško Rapotec Ute, režija Mojca Horvat, produkcija GKL Rijeka; "Ja i moji osjećaji" autorice i redateljice Ivica Boban i produkcija GK Žar ptice iz Zagreba; "Divan dan" autorice i redateljice Olje Lozice u produkciji Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika; "Ovdje u gradu" Ivana Kristijana Majića i Jelene Radan u režiji Ivana Kristijana Majića i produkciji Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

7. festival hrvatske drame za djecu ˝Mali Marulić˝ / raspored programa

Festival hrvatske drame za djecu (tzv. "Mali Marulić")  održava se u mjesecu travnju,  prije tradicionalne manifestacije Marulićevi dani - Festival hrvatske drame i autorskoga kazališta. Na taj se način festival, zasnovan 2008. godine, pridružuje redovitom godišnjem obilježavanju Marulićeva stvaralaštva u mjesecu travnju u Splitu.


kontakt:


Gradsko kazalište lutaka Split
Tončićeva 1, 10 000 Split
Tel: + 385 21 395 958
Fax: + 358 21 395 956
E-mail: gradsko-kazaliste-lutaka@st.t-com.hr