Preskočite na glavni sadržaj

16. festival sv. Marka

16. festival sv. Marka
Međunarodni festival ozbiljne glazbe, promovira komornu i sakralnu glazbu. Koncerti se održavaju u koncertnim i crkvenim prostorima zagrebačkog Gornjeg i Donjeg grada, a u zanimljivom programu nastupaju renomirani solisti i sastavi iz zemlje i inozemstva.
vrijeme: 25.04.2014. - 10.05.2014.


Na 16. festivalu sv Marka nastupit će Oratorijski zbor crkve sv. Marka ˝Cantores santi Marci˝, Ansambl Cantus, Zagrebački kvartet,  Ansambl Bolero iz Berlina, Vokalisti Ansambla hrvatskih plesova i pjesama "Lado" te brojni renomirani solisti, među kojima pijanist Tzimon Barto, orguljaš Hans Fagius, mezzosopranistica Marjana Lipovšek, pijanist Vladimir Krpan (koji će  nastaviti s izvedbom ciklusa Sonate L. van Beethovena). Katarina Krpan, klavir, Sreten Krstić, violina, Monika Leskovar, violončelo, Martina Zadro, sopran, Martina Gojčeta Silić, mezzosopran, Dejan Vrbančič, tenor, Giorgio Surian, bas izvest će Škotske pjesme op. 108 L. van Beethovena (prva integralna izvedba u Hrvatskoj), a Marjana Lipovšek, mezzosopran, Alfred Burgstaller, bas i Eva Mark Muehlher, klavir natupit će na koncertu ˝In memoriam Neven Valent˝.
 

Ravnateljica festivala: Suzan Valent Ashoor.

16. festival sv. Marka / program

 
Festival sv. Marka  održava se od 1999. godine. U sjećanje na osnivača i dogogodišnjeg ravnatelja Festivala sv. Marka, Nevena Valenta (1964. - 2012), utemeljena je nagrada koja će nositi njegovo ime, a dodjeljivat će se umjetnicima za najviši umjetnički doprinos festivalu.



kontakt:
 

Markofest d.o.o.  
Savska 15, 10000 Zagreb  
Mob: + 385 98 653 711 
E-mail: festival-sv-marka@zg.t-com.hr